lördag 30 maj 2009





Härlig Pingsthelg önskar jag er alla! Tittar in lite hastigt för att skriva några rader. Vädret är ju inte för datorn idag:-). Solen skiner och varmt och gott är det.

Jag har just förberett lite för Mors Dag imorgon. Barnen kommer hit och vi skall grilla är det tänkt. Det gäller att passa på med grillningen när det är så här underbart.

Vill gärna tipsa om en god liten aptitretare som jag nyss gjorde. Jag har fått receptet av min dotter Gunilla och det är verkligen underbart gott att börja med.

2 dl creme fraiche
1 pkt Philadelphiaost naturell
ca 1 dl hackad gräslök
1 rödlök hackad

1 burk röd eller svart ishavsrom

Rör samman allt (inte ishavromen) och lägg Gladpack i en rund liten skål. Häll i röran och låt stå ett dygn. Tag sedan upp gladpacken och vänd allt på ett fat. Garnera den runda ostbollen med röd ishavsrom eller svart. Det blir som en liten myrstack:-). Servera med Saltinerkex. Jag brukar göra så att alla får ta själva kex och ost.

Det här är jättegott och så lagom att börja med.

Idag skall maken och jag grilla lite för oss själva och bara njuta av lugnet. Vi har haft så mycket i veckorna som varit och nästa vecka blir också intensiv med två barnbarn som tar studenten på samma dag. Roligt, men mycket att tänka på. Två av allting, skyltar, presenter och blommor:-)).

Nej nu går jag nog ut i solen igen och bara njuter.

Härlig Pingst önskar jag er!


tisdag 26 maj 2009




Ny vecka och som vanligt så missade jag Tre i Veckan igår, kommer idag istället:-).

Tre i Veckan.



Vecka 22 Regniga dagar.

1. Blir du nedstämd när det regnar?
2. Vad gör du helst en regnig dag?
3. Använder du paraply eller regnkläder?

Svar:
1. Nej inte nedstämd, men kanske lite loj:-) blir jag nog.

2. Sitter vid datorn eller så bakar jag matbröd.

3. Både och. Går jag ut med Hugo så blir det regnkappa, svårt att ha paraply då, men är det bara jag så blir det paraply och sen glömmer jag paraplyet någonstans:-).

Igår hade vi lille William en extra dag pga studiedag på dagis, han kommer imorgon också , Onsdagar brukar vi ju ha honom så då tyckte han att så skall det ju vara:-). Farmor sa ju, såklart det går bra:-). Vi skall gå ut i skogen igen tycker William, vi var ute i två timmar på Måndagen och han är jätteduktig på att gå(springa). Bullar och något att dricka tar vi med och så rastar vi på något fint ställe.

På em var vi i Kungsbacka och tittade på barnbarnen Emelie och Emma som skulle på bal med skolan på kvällen. Långa klänningar hade alla flickor och jisses så fina dom var. Nästa vecka är det dags för studenten och dom går ut samma dag och skall fira tillsammans också.









lördag 23 maj 2009




Idag har vi en riktigt fin dag här i Götet. Sol och ganska så varmt iaf när man sitter i solen.

Vi hade gäster igårkväll och det var våra gamla arbetskamrater som var här. Vi är 7 st och är alla ganska så nyblivna pensionärer. Det är så roligt att träffas och vi har många gemensamma minnen och roliga saker att prata om:-). Krämpor är det förbud att tala om:-)).

Maten blev lyckad och alla åt med god aptit. Förrätten var en matjestårta på kavringbotten och den var jättegod. Huvudrätten var fläskfile fylld med gorgonzolaost och sen lindad med bacon. Till det potatisgratäng med västerbottenost. Till efterrätt rabarberpaj på egna rabarber och det receptet skall ni få av mig, världens enklaste och väldigt gott:-).

4 -6 portioner

150 gr smält smör
4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
6-8 rabarberstjälkar
1/2 - 1 dl pärlsocker

Rör samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver i en matberedare eller för hand.

Platta ut degen i en pajform.
Lägg på dom skivade rabarberna.
Strö över pärlsockret.

Grädda i ugnen 175 grader i 25-30 minuter.

Servera med glass eller vispgrädde.

Den här pajen är så buslätt att göra och blir alltid väldigt omtyckt av alla.

Som sagt en minnesvärd kväll.

Idag har jag bara latat mig och plockat undan efter gårdagen. Vi skall grilla entrecote idag och till det potatisklyftor med grönsaker. Så mycket matprat det blev idag här i bloggen:-). Blir nästan lite hungrig när jag skriver:-). Kanske dags att tända grillen.

Robinson ikväll är ju ett måste och nu börjar jag tycka det är riktigt spännande.

En serie vi inte missar under veckan är Sommer, den är ju bara så bra.

Maken håller på att sätta upp vår hammock och det skall bli skönt att ta sig en liten siesta i den emellanåt. Har alltid älskat att ligga i hammocken och ta en tupplur och höra vindens susningar.

Hugo gillar också att ligga där och idag är han lite trött efter gårdagen. Han har ju fullt upp med att kolla gästerna och sen kanske någon av dom tappar ner en liten smula under bordet och det är ju verkligen en höjdare:-).


tisdag 19 maj 2009




Visst är dom vackra mina Mårbackapelargoner? Jag älskar just Mårbacka och dom är väldigt lätta att få att blomma och bli riktigt fina.

Jag passar på att skriva lite här nu, tror det blir åska senare, det drar ihop sig riktigt svart bortöver och på radion nämnde dom visst åska sa maken.

Här kommer
Tre i Veckan Vecka 21.

1. Hur lång tid tillbringar du vid datorn en vanlig dag?
2. Hur lång tid ser du på TV en vanlig kväll?
3. Hur många timmar sover du per natt?

Svar:
1. Ja, det blir iaf minst två timmar och ibland mycket mer, beror på en del kurser i grafik som jag håller på med.

2. Kanske en timme eller lite mer om det är någon bra film eller något annat som roar mig. Är inte mycket för TV faktiskt.

3. Minst 8 och ibland 9, behöver mycket sömn för att fixa vardagen:-).

Imorgon är det William och hans pappa är ledig halva dagen så vi skall göra en utflykt till Bohus Fästning är det tänkt, hoppas på bra väder. Ett besök på kexfabriken blir det säkert också.


lördag 16 maj 2009

Göteborgsvarvet





En härlig dag med sol och ganska så varmt. Idag gick Göteborgsvarvet och det är bara ett måste att ta sig in till stan för att titta på detta. Vilken stämning det är på Avenyen där vi brukar stå och titta. I år var det lite extra festligt eftersom sonen Magnus sprang. Han har sprungit flera gånger, men haft ett uppehåll på ett par år, men nu var det dags igen.

Han kom precis på den tid han trodde glatt springande och såg inte det minsta trött ut. Var så glad för att vi lyckades få kontakt och se honom, inte helt lätt med alla dessa människor. Jag tror att Magnus är jättenöjd med sitt varv i år.

Innan hade vi ätit lite gott på en gammal
Restaurang Kometen här i Göteborg och det är lite extra faktiskt att sitta där och äta. God mat och servicen är så där gammadags genuin. Lite kulturhistoria faktiskt.

Sen har jag också varit lite duktig med annat idag. Sytt nya gardiner till matrummet. Vita med lite mönster i och det blev jättefint. Kände att dom jag haft innan var på väg att falla sönder nästan:-). Vi skall ha gäster nästa Fredag och då blir det fart på mig. Brukar få hela huset städat ordentligt. Behöver ha lite press på mig med städningen tror jag:-).

Ikväll blir det både Robinson och Melodifestival, fast festivalen är jag egentligen inte så noga med, men vill ändå se var det Svenska bidraget hamnar, kan ju faktiskt bli vad som helst.

torsdag 14 maj 2009



Idag har jag varit riktigt lat enligt mina normer:-). Kan kanske skylla på ett begynnande ryggskott och då vet jag vad som väntar- Därför har jag varit väldigt försiktig idag med mina rörelser:-). Har köpt värkplåster på apoteket och hoppas att det hjälper.

Mannen i mitt liv har varit och arbetat hela dagen med att bygga terass utanför sonen Magnus hus. Dom flyttade in förra veckan och nu är det dags för någonstans att sitta och mysa och grilla.

Jag har iaf gjort något som varit jättetrevligt idag och det var att köpa blommor till vår granne på gatan som kommit hem från sjukhuset efter tre månader där. Hon heter Marion och hon är verkligen en Marion i ordets rätta bemärkelse. Hon är en kämpe och vi brukar ofta säga att våra hustomtar på gatan det är Marion och Bengt(mannen). Alltid hjälpsamma, snälla och roliga att umgås med. Vi hade två härliga timmar med prat och skratt och som alltid så blir jag så glad och positiv att träffa dessa båda människor. Nu hoppas vi att dom tar emot lite hjälp från oss andra på gatan, det är deras tur nu. Tänk så underbart det där när man träffar människor som trots sjukdom och svårigheter alltid ser något positivt i allt, dom har mycket att lära ut.

måndag 11 maj 2009

Tre i veckan och golfrunda


Förstår inte riktigt charmen med det här med golf:-).




Husse och Hugo redo för dagens runda.







Tre i veckan Vecka 20

1. Händer det att du ger med dig bara för att avsluta diskussion?
2. Ber du ibland om ursäkt även om det inte var ditt fel från början?
3. När bad du senast någon om ursäkt?

Svar:
1.Ja, det händer, men inte så ofta. Beror nog också lite på mitt eget humör eller om jag känner mig för trött för att diskutera:-).Sen finns det ju vissa människor som det inte går att föra en diskussion med och då lägger jag ner det:-).

2. Inte ofta, men visst har det hänt någon gång bara för att man vill vara snäll.

3. Kommer faktiskt inte ihåg det, men jag har inga problem med att be om ursäkt om jag gjort fel eller sagt något dumt.



Idag var det golf igen och Hugo var med. Vi hade förberett med plastpåse med lite burkar i och tänk det funkade ganska bra faktiskt.Det gällde ju att vara med och att inte kasta på Hugo utan bredvid. Hugo skärpte sig och det gick lite bättre idag. Däremot spelade matte som en kråka idag, var inte alls taggad på det där med golf:-). Så är det ju ibland och det är bara att ta nya tag nästa gång. Husse däremot spelade jättebra och var nöjd med sin runda:-).



Skall ta itu med nästa balklänning att lägga upp. Det är barnbarnet Emmas klänning och har köpt hem tråd, men inte kommit mig för att ta tag i det ännu. Får nog bli imorgon tror jag:-).






lördag 9 maj 2009

Sol igen




Solen är tillbaka igen och det är skönt, men det har blåst väldans idag.

Vi har fullt upp här just nu, många järn i elden:-). Golfen måste uppdateras, inte helt lätt med en hund som älskar bollar. Nu på Måndag skall vi testa med TVBarbros råd med kasse med tomma plastflaskor att kasta bredvid vovven när han gör utfall mot bollarna, blir spännande att se om det funkar. Vi vill ju så gärna att han skall kunna vara med på golfbanan när vi är ute med andra människor, men som det är just nu funkar det ju inte. Jag tror inte vi blir så populära med en hund som skäller och gör utfall mot bollen varje gång någon skall slå:-).

Har varit lite trött i veckan som gick, vårtrötthet kanske, jag vet inte, men nu börjar jag piggna till igen. Kör en kur med lite ginseng och rosenrot och hoppas det funkar:-). Har testat innan och det brukar hjälpa, placeboeffekt kanske:-).

Jag har läst så mycket om smoothies och tycker det verkar så jättegott, så visst köpte jag en blender och har testat. Jättegott faktiskt och jag körde 2 dl vaniljyoughurt och 1 dl hallon och det blev smaskigt. Bra som mellanmål eller när man bara är sugen på något:-).Behöver gå ner ett och annat kilo efter vintern och då är det här bra att ta till istället för godis eller något annat.

I helgen skall jag ta tag i flera saker är det tänkt, bl.a. lägga upp en balklänning för barnbarnet Emma till hennes student, sy upp långbyxor till mig själv, stryka, tvätta och besöka min mamma och så sitta vid datorn lite:-). Får se vad som blir av detta.

Ikväll blir det iaf Robinson, har inte gillat denna omgången speciellt, men nu börjar det ändå bli lite spännande. TV är väl inte sådär viktigt för mig egentligen, men Sommer på Onsdagarna missar jag helst inte.

onsdag 6 maj 2009

Marstrandsbesök



Farfar och William.





Påskliljor i skogen.


Vilken härlig dag det blev idag! Regn och rusk på morgonen när vi väntade på barnbarnet William och vi som hade tänkt ta husbilen och åka till Marstrand. Nåja, vi tänkte vi åker iaf och så får vi se hur det blir:-).

Så bra att vi tänkte så för det blev en underbar dag därute i havsbandet. Solen kom och vi vandrade runt fästningen i en underbar natur med blommor och myrstackar:-), William älskar myrstackar.

Tillbaka i husbilen blev det korv och bröd och lite bus. Hugo var trött efter vandringen och även William somnade bums när vi startade bilen för hemfärd.

Tänk så härligt det är det här med barnbarn, vi har haft lyckan att få fem barnbarn och fyra av dom är vuxna nu, men har ofta varit hos oss när dom var små och även nu. Nu kom det en liten till och det när vi är pensionärer, det är ju bara att bli glad av:-). Varje Onsdag och halva Fredagen är vikta för William och ibland undrar jag vem som har mest kul William eller vi:-). Jo, jag vet en till Hugovovven, han dyrkar William.








lördag 2 maj 2009




Vilka underbara dagar vi har, man bara njuter och hoppas att det inte tar slut:-).

Vi har haft en del för oss med flyttning för sonen Magnus med familj, men det har varit roliga saker och då orkar man nästan hur mycket som helst:-).

När vi kommit hem framåt kvällen har vi tänt grillen och njutit av en god köttbit och något gott att dricka till. Inte skall man gnälla då:-).

Blev lite upprörd över nyheterna efter Valborgskvällen, ganska lugnt sa dom, men sen när man läste tidningen var det ju massor med fylla och det är ungdomar från 12 år. Är det lugnt då, ja jag tycker då inte det och jag undrar, var är föräldrarna? Inte lät vi våra barn vara ute på Valborg ensamma i den åldern. Jag är inte någon präktig mamma alls, men vanligt bondförnuft har man ju iaf. Ja, nu fick jag av mig lite av ilskan över att det skall vara på detta viset. 12 år då är man ju bara barnet och då skall man inte vara ute ensam.