lördag 27 mars 2010

Husbilen på plats

 

 

pasktavla

 

Ja, nu är husbilen hemma igen efter vinterförvaring och så härligt det är:-). Nu är det verkligen vår för oss.

Idag har jag haft lite extragöra vid den bärbara datorn efter att William pillade på den igår när han var här:-). Fattade först inte alls vad som var fel, men han hade lyckats avaktivera alla funktioner med både nätverk och virusprogram. Jag kunde ju bara inte ge mig utan har suttit och klurat några timmar idag och aktiverat det som var borta. Nu funkar det igen och det är ju ändå ok när det var William som hade pillat lite på datorn:-)).

Jag har också kört vår nya bil för första gången. Vi sålde ju min lilla Focus och tyckte det räckte med en bil och det gör det ju, men jag var ju så van vid den lilla behändiga Focusen och så helt plötsligt skulle jag köra en kombi Citroen. Nja, jag gillade det inte, men det gick faktiskt över förväntan idag. Så nu kan jag ge mig iväg igen på mina små shoppingrundor utan att ha maken i hälarna:-)). Han är faktiskt jättesnäll, men ibland kan det vara skönt att vara ensam på shoppingturen.

Jag har också bakat surdegsfrallor idag och dom är bara så goda och ett måste till varje frukost:-).

Ha en go helg alla!

Beritnamnliteanimation

måndag 22 mars 2010

Snart är det påsk

vartavlatema

Tänk nu är det snart påskveckan, otroligt. Påskhelgen är en av dom högtider som jag gillar allra bäst, kanske för att det är en vårhögtid:-).

Att få göra iordning med lite påsksaker och sätta penseer i kruka, ja men det är ju bara så härligt.

Igår var vi på kalas igen hos sonen Magnus som fyllde år och vi åt så jättegott, rullar med pasta och spenat och en jättegod tomatsås till och så daijmtårta igen, jag som älskar det:-). 

Jag har fått problem med en fot, vet i katten vad jag gjort. Det är en sena som bara gör så ont när jag går och idag var jag på Apoteket och köpte ett skydd att linda runt foten så får jag se om det hjälper. Jag som älskar att gå på promenad kan faktiskt inte göra det just nu, men hoppas på att det bara är något tillfälligt som snart går över. Skall på hälsokontroll imorgon så jag får väl fråga då:-).

Snön är nästan helt borta här nu och så fort det gick när det väl började. Vi skall ta hem husbilen nästa vecka så det är verkligen skönt att nu är nästan all snö borta innan dess.

Visst är den fin min animation med mitt namn som jag gjort?

Ha en go vecka!
Beritnamnliteanimation

torsdag 18 mars 2010

Våren är på ingång

 

 

fagelholktema

Här kommer lite från mig som fortfarande är lat och oinspirerad:-).

Dagarna rinner undan och jag tycker inte jag får något vettigt gjort. Jo, något gör jag väl kanske, men latmasken sitter i mig ännu:-).

Tegelväggen börjar ta form, så det är tur att maken inte är lika lat som mig. Nu är det bara fogningen kvar och det blir riktigt snyggt tycker jag.

Jomen nu glömde jag ju nästan att berätta om den härliga träffen med gamla arbetskamrater vi hade i Lördags. Vi är sju stycken som träffas några gånger om året och äter god mat och har jättetrevligt.
Denna Lördagen var vi hemma hos Hasse och Britt som dom heter och Hasse som gillar att laga mat hade gjort en förrätt som var så god med en typ av gubbröra med matjessill i tunnbröd och sen en huvudrätt med oxfile och en sparris omlindad med bacon och till det riven potatis och purjolök som sen stekts. Jättegott!!! Till efterrätt en tårta med maräng, grädde och dajm. Jag älskar dajm så det var perfekt. Kvällen var så härlig och det blir alltid lite sen hemgång:-).

Hugo som låg över hos William och hans mamma och pappa hade det jättemysigt och lyckades få tag i en ballong och äta upp den. Det har hänt en gång innan, han älskar ballonger och vi har haft full koll på honom, men inte har det kommit ut någon ballong denna gång. Vi har kanske missat den. Han verkar för övrigt må jättebra så det är nog ingen fara nu längre.

fredag 12 mars 2010

Vårtrött

ramtavla

Riktigt lat är jag att uppdatera just nu. Kanske är det vårtrötthet som börjat för jag känner mig faktiskt ovanligt trött emellanåt.

Känner att jag borde börja med lite vårstädning här hemma, men nej jag hittar på allt annat istället. Gärna baka matbröd som jag gjort i veckan. Har ett jättebra recept på surdeg som jag använder mig flitigt av:-).

Vi har inhandlat kakel eller kanske man skall säga stenar till att ha bakom vår braskamin. Skall hämta dom idag och sen dröjer det inte länge innan maken har börjat med det, det är jag säker på:-). Skall försöka ta ett foto när det är färdigt så ni får beskåda det hela. Tror det blir jättesnyggt.

Snön har börjat smälta undan lite mer för varje dag, men det kommer att ta tid innan allt är borta och fortfarande är det jobbigt att gå med Hugo. Jag längtar att få ge oss ut i skogen på långpromenader, men det blir nog inte förrän i April misstänker jag.

Hugo ja, han är nytrimmad nu och ser ut som en liten valp igen:-). Jag tycker det blir bäst om ett par veckor när det börjat växa ut igen. Själv verkar han ta det med ro och inte bry sig:-).

Ha en härlig helg alla!

lördag 6 mars 2010

Nu börjar det kännas lite som vår

  
 
Ja, nu känns det verkligen att vi går mot våren. Har varit ute på lite längre promenad med Hugo idag och det var så underbart med sol och nästan vindstilla.

Det enda som är jobbigt det är att det fortfarande är väldigt isigt på vissa ställen. Även Hugo verkar känna av att det går mot ljusare tider för han var så pigg och skuttade och hoppade.

Jag tycker jag har lite idetorka just nu och tycker inte jag har något att skriva om alls:-).

Kan iaf berätta att jag var hos tandhygeinisten igår och tänk att det kostade 800 kronor, jamen det är ju skamligt att ta så mycket pengar för att peta lite i mina tänder:-). Jag brukar inte oja mig så mycket om saker, men detta tyckte jag var lite väl magstarkt. Jag tror att många avstår från tandläkaren just för att det är så dyrt och det borde vara som med all annan sjukvård. Tänder är ju väldigt viktigt för oss alla och det skall inte vara pengarna som styr när det gäller att ha bra tänder.

Tittade på Let´s Dance igår och nej nu har det gått lite för långt tycker jag nog. Jag gillar Willy, men nej det är ju en danstävling och Stefan Sauk borde inte ha åkt ut. Reglerna borde nog ändras till nästa omgång.Willy är en charmig person och han har verkligen gjort framsteg, men inte tillräckligt för att nästan vara i final.

Nu skall jag laga lite god Lördagsmat och idag blir det kycklingfile med gorgonzolasås och till det ugnsrostade rödbetor och potatis med lite kryddor och olivolja.

torsdag 4 mars 2010

Berit som testar

Lektion28Beritanimationblinkandeogon
Bara jag som testar lite

onsdag 3 mars 2010

Lite vår i luften


                                              

   
                                                                            
                                                                         


Ja, nu längtar jag till våren och det är ju en föraning av den dessa dagar. Visst det ligger mycket snö kvar, men solen värmer så gott och det blir riktigt skönt mitt på dagen.

Jag längtar efter långpromenader med Hugo utan att behöva ha broddar under skorna, men det lär nog dröja misstänker jag. Det är fortfarande mycket isigt och besvärligt på många ställen. Hugo han har inga bekymmer med halka, han far fram som vanligt.

Mitt brödbakande fortsätter och jag får nog börja ge bort bröd för vi kan ju inte själva äta så mycket:-). Visst jag fryser in, men det blir lite mycket ändå. När jag bakar bröd känner jag mig så kreativ och det luktar så gott. Kanske borde jag börja sticka igen, det var också en sån sak som jag gillade jättemycket förr. Det är bara vad skall jag sticka? Får nog ta en sväng till garnaffären och titta vad som finns. Nu tror ni kanske att jag inte har att göra, men det har jag, men jag älskar att göra saker som det blir något av och att jobba med händerna. Städning och tvätt och allt som är i ett hem är inte samma sak på något sätt.

                                                               

Här kommer ett jättebra recept på ett gott bröd som jag gjorde idag:
Bröd i långpanna
Ugn 225 gr

3 dl rågflingor (kan bytas mot havregryn)
3 dl mjölk
50 gr jäst
2 dl vatten
1/2 dl rapsolja
2 tsk salt
2 msk honung
3 dl grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl special

Lägg rågflingorna i en skål. Koka upp mjölken och häll över flingorna. Låt stå i rumstemperatur till 37 grader.
Rör ut jästen i vattnet som skall vara 37 gr. Rör ner grynblandningen och tillsätt olja, salt, honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl.
Låt jäsa 40 minuter och kavla sen ut på bakbord till en platta som är lika stor som din långpanna. Jag använder en lite mindre långpanna då blir det tjockare bröd, men det går lika bra med en större då behöver man inte dela bröden.
Lägg den utkavlade degplattan i långpannan med bakplåtspapper i botten och skär sen i rutor och låst jäsa i 30 minuter.
Pensla med vatten och strö över rågflingor eller andra flingor. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Prova gärna på det här brödet det blir både gott och nyttigt.