måndag 6 juli 2009

Vimmerby


Minitatyr av Stora Hotellet i Vimmerby.



Det blev Vimmerby i helgen med barnbarnet William och hans föräldrar. Vi hade två härliga dagar och besöket på Astrid Lindgrens Värld blev 5 timmar långt. William älskade alla de små husen och i en del kunde man gå in och även farmor kravlade sig in och slog i huvudet ett antal gånger:-)). Härligt att uppleva alla sagor igen och vi tittade på Emil i Lönneberga där dom hade husförhör och det var så roligt. Man blir som barn på nytt när man går omkring i sagornas värld.

Vi hade husbilen och William och hans mamma och pappa sov i tält. Vi grillade och hade det mysigt på kvällen och så åskade det lite mellan varven, men inte så farligt var det:-).

Maken är så mycket bättre nu och krafterna börjar komma tillbaka. Vad för sorts infektion det var lär vi nog inte få reda på och det spelar väl egentligen inte så stor roll, men det var så mystiskt att det bara var feber. Han skall kolla sänkan om ett par veckor så att den går ner som den skall.

Idag är det lite trädgårdsarbete och tvätt av kläder. Blir ju en del när det varit så varmt och man byter stup i kvarten:-).

Vi skall testa våra egna potatis idag till middag med matjessill och gräddfil, mums och spännande om det är några potatis under blasten.

5 kommentarer:

  1. Hejsan Berit!

    Så skönt att Lennart mår bra igen och att ni kom iväg till Vimmerby. Tänk vad William hade blivit besviken annars.

    Jag borde också gå ut och ta upp potatis, men det har regnat hela dagen och regnar ännu, så jag väljer nog någonting med ris till. Korvstroganoff med ris brukar kunna smaka rätt gott.

    Ha en fin fortsättning på dagen, hälsa Lennart och hoppas nu att "pärerna" smakar bra!
    Kram Ingrid

    SvaraRadera
  2. Hej Berit!
    Ojdå det visste jag inte att Lennart mådde så dåligt, vilken tur att det börjar bli bättre. Det är jobbigt när man inte vet va det är. Men som du skriver så verkar det ju som en infektion. Vi har också varit i Vimmerby för många år sen, men jisses va kul det va. Kan tänka att William tyckte det va kul. Och att farfar kunde vara med gjorde ju säkert inte saken sämre. Vilken tur att ni har husbilen då i detta läget. Nu håller vi tummarna att ni får en fortsatt skön sommar. Vi höres.
    Varma kramizar från Evlin.

    SvaraRadera
  3. Hej syrran!
    Hoppas att potatisarna var goda, och att ni njöt av middgaen!
    Roligt meed Vimmerby, vi var där för några år sedan.
    Kram Syster Yster

    SvaraRadera
  4. Hejsan, Berit!

    Verkar som faran är över då Lennart orkar med att resa. Åh så skönt att få veta! Den läkaren släpper du väl inte kontakten med? Sådana växer inte på "trän".

    Så kul du haft med både Emil o William. Låter som ett trevligt resmål för både stora o små barn :-)
    Kram, Agneta

    SvaraRadera
  5. Förstår att Vimmerby blev en fin upplevelse både för William och er andra. Vi var där när Niklas vårt barnbarn var liten och jisses vad kul han hade. Snickarboa tyckte han var jättekul minns jag.
    Hoppas nu att det fanns något under potatisblasten så ni riktigt fick njuta av nyupptagen färsk potatis,sill och gräddfil.
    Ha det gott.
    Kram Sylvia

    SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!