söndag 22 november 2009

En hel vecka sen jag uppdaterade bloggen och jag vet jag är inne i lite bloggtorka just nu:-).

Veckan som gick har varit ganska så lugn och tänk jag har börjat handla lite julklappar:-). Det är dotter Gunilla som alltid får igång mig, hon är jättetidig med sitt julklappsköpande och drar med mig, vilket är jättebra. Vi är stor familj och att handla julklappar är inte lätt, vill ju försöka tänka ut något fint som just den personen vill ha.

Jag ser framemot första advent som närmar sig med stormsteg. Särskilt idag när det är så mörkt och dystert utanför fönstret med regn och rusk. Adventsljusstakarna lyser verkligen upp det hela och man kan börja förbereda lite med bak och annat.

Har börjat i en ny PSPgrupp. Animering är vad som gäller just nu för mig och det är jättekul att lära. Tråkigt nog kan jag inte använda animerade bilder i denna blogg, då får jag ändra layouten och det är jag för lat till just nu:-). Kanske det kommer längre fram.

Maken håller just på att laga kålpudding till middag och det ser jag framemot. Han är duktig på matlagning numera och har mycket mer tålamod än vad jag har:-).

Hugo vill inte vara ute idag alls, ser mest besvärad ut när vi försöker dra ut honom på en promenad och ja, jag är väl inte särskilt ledsen över det, för idag skall man helst vara inomhus med massor av levande ljus och jag har tänt ljus lite varstans för att det skall bli mysigt:-).

13 kommentarer:

 1. Hej Berit! Oj vad gott det lät med kålpudding. Och att få den serverad lät ju inte heller helt fel. Tack för graderna på ungnen.Då gjorde jag ju rätt. Du får ha en skön söndagkväll och en bra vecka. Vi kan ju hoppas på ett bättre väder/Kram Bimban

  SvaraRadera
 2. Hej Berit.
  Så roligt när männen lär sig laga mat på "äldre" dar, det har ju min Richard också fått lära sig eftersom jag varit eländig i min arm så pass länge.
  Förstår Hugo, men vad gör man, det är inte mycket att göra åt vädret, bara att knalla ut. Vi går även fast vi inte måste, det har blivit som ett begär. Just nu väntar jag förstås på lite uppehåll.
  Må så gott, vi hörs.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hejsan Berit!
  Så gott med kålpudding det var länge sedan, där fick jag ett tips.Så kul att maken också kan laga mat det är skönt att bli serverad i bland.
  Ja vädret har inte varit det bästa så jag förstår att Hugo vill stanna inne.
  Ha det så gott kram U-B

  SvaraRadera
 4. Hej, Berit!
  Men oj då, kålpudding har jag nog inte ätit sedan jag var väldigt ung och då magen tålde vitkål. Men åh så gott det är och ännu godare när man slipper laga själv :-) Det känns lyxigt!
  Så kul att ditt intresse för grafiken finns kvar, men du får allt se till att visa upp dina animeringar...! Nu bev jag ju nyfiken på dina kommande alster :-)
  Julklappar är svårt att köpa och hör barnen till. Varje år har det varit samma visa, bara köpa till barnen, men.... :-)) får väl se hur det blir med julen i år, det har tunnats ut i leden riktigt ordentligt. Har dessutom tröttnat på julfirandet med all denna mat som åker ut o in i kylen.
  Nu ska jag kika på "Förkväll" på TV4 17.00 och se vad som erbjuds i dag. Brukar vara en blandad kompott och maten som lagas ser alltid lika god ut.
  Dags att tända lampor och ljus i hela lägenheten för attans så mörkt det är.
  Ha det så bra!
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
 5. Hejsan Berit!
  Du är bra duktig du som håller på med PSP-kurs. Animeringar är roligt, men jag gör det så sällan numera, så det är tur att jag har kvar mallarna från när jag "kursade".

  Kålpudding gillar vi starkt och när jag läste vad Lennart rustade med kom jag på att jag har ett kvarts kålhuvud i kylen, det skulle man ju kunna omvandla till kålpudding.

  Tur att det snart är advent, för den här månaden har ju bara varit för mörk och trist, med all belysning så blir det genast lite trevligare. Jag har kollat upp att allting fungerar, men ännu har vi inte satt upp någonting, men till helgen så!

  Ha det riktigt gott och hälsa maken så mycket!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 6. Hejsan Berit!
  Jättekul med animering. Var med i PSP-gruppen Animera Mera några år. Det är lite pilligt men så roligt.

  Visst är det toppen när gubben inte är allt för bortkommen vid spisen.Kålpudding var länge sedan men stuvad vitkål med köttbullar åt vi för någon vecka sedan.Gillar det mesta vad gäller kål.

  På söndag är det första advent och då börjar man märka av julstämningen.Julstjärnor som lyser,
  saffransbullar,pepparkakor och varm glögg.
  Ha det gott!
  Kram Sylvia

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Nu blev jag nyfiken på vilken kurs du går. Jag gillar att animera och har gått några kurser. Har lagt upp lite på hemsidan. Sylvia saknar jag på AnimeraMera där jag är kvar.
  Såg att din buse biter folk i näsan :-) tror inte dessa cairnisar är riktigt kloka i "skalen" ska ni ha en Cairnterrier till? Hua :-)
  Ha det bra!
  Kram Annkila

  SvaraRadera
 8. Bara jag, syster Yster, som vill önska dig en riktig mysig advent!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Och här är även jag som också vill önska dig en mysig första advent, tänker på dig, det vet du.
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Halloj Berit!
  Tittar in som hastigast i julstöket för att önska en fin och mysig första advent.
  Må så gott!
  kramar Sylvia

  SvaraRadera
 11. Hejsan Berit! Tittar in en sväng och önskar dig en trevlig Advents helg/Kram Bimban

  SvaraRadera
 12. Hejsan Berit!
  Tittar in till dig för att önska en trevlig första Advent.
  Kram U-B

  SvaraRadera
 13. Kul med en ny kurs, är det SkaGras animeringskurs du börjat på? Den har jag gått, och är nu med i animeringsgruppen, men hinner tyvärr inte göra så mycket där nu.

  Kramizzar
  Marketta

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!