söndag 30 december 2012

Gott Nytt År!Final Lesson_Berit_Diana_Intermediate

Vill önska Er alla mina bloggvänner Gott Nytt År!

Här blir det en lugn Nyårsafton med dotter Gunilla och svärsonen Stefan och så barnbarnet Sandra med sambo och så lilla goa barnbarnsbarnet Melwin 11 månader. Han en liten go och glad kille som upptäcker allt roligt som finns runt omkring sig.

Maten är planerad och det blir inte oxfile i år som vi brukar, den är lite överreklamerad och alldeles för dyr numera. Det blir istället en fläskfile med topping av bernaisesås och kräftstjärtar och så en go potatisgratäng till detta.
Till förrätt en smörstekt toast och en röra av räkor, blandat med cremefraiche och majonäs samt lite stänk av hummerfond. Till efterrätt en pannacotta med bär och riven choklad. Tror att detta blir så gott och bra.

Idag har jag bakat baugetter på surdeg. Surdeg finns ju numera att köpa färdig och det är både enkelt och bra.

Vi får hoppas att det går bra med dotter Gunillas vovve Laban och våran Hugo och att inte smällarna tar överhanden på dom. Hugo är inte rädd snarare förban...... och skall helst jaga raketerna.

På förmiddagen skall vi hälsa på min Mamma på äldreboendet och fika. Mamma vill inte gå ut på kvällen utan vara på plats där hon bor. Det är ett så fint boende där personalen verkligen gör allt för att dom som bor där skall trivas. Efter allt man läser om äldreboende så blir man glad av att komma till detta där mamma bor. Vi är så glada för att hon trivs och mår bra, det känns så skönt.

På Nyårsdagen skall vi åka till Alvesta och hälsa på barnbarnet Emelie och henns sambo Kim och lilla barnbarnsbarnet Love som är en vecka gammal. Ser framemot detta att få hålla honom och snosa lite:-)).Har ju sett foton, men ser framemot att få se honom i verkligheten.
Tänk att vi har två barnbarnsbarn nu, vi är nog riktigt gamla nu:-)).

Gott Nytt År önskar Berit


 
2 kommentarer:

 1. Hejsan Berit!
  Så trevliga planer du har för nyårshelgen och den där menyn låter ju helt underbar. Hoppas nu att allt går bra med hundarna. Det är ju tur att inte Hugo är skotträdd i alla fall.

  Och så rart att äntligen få träffa lilla Love!

  Nyårsafton firar vi hos Bosse o Carina jag vet att Bosse körde till Visby idag för att köpa hummer...

  Många varma kramar till dig och Lennart och ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er!
  /Ingrid

  SvaraRadera
 2. Hej i sena natten, Berit!

  Men tänka sig att du fått ytterligare ett litet barnbarnsbarn...puh, det var jobbigt att skriva. Född på årets sista självande dagar...! Grattis! Så gott att dofta på nyfödda...härligt!

  Nu verkar det som 2013 kommer att bli positivt och det mesta har ordnat upp sig och lilla mamma är på ett bra boende.
  SLutet gott, allting gott som man säger!

  Önskar dig allt gott och nu blir det fullt upp för dig och Lennart igen med nya små faniljemedlemmar :-)
  Varm kram, Agneta

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!