söndag 18 april 2010

Inte alltid som man tänkt sig

 varbloggen

Ja, ibland blir det inte riktigt som man planerat, men det är bara att ta det som det kommer.

Jag åkte på en förkylning och min mamma låg på sjukhuset, inte så bra tajming med den förkylningen. På sjukhuset hade dom mycket bråttom med att vilja skicka hem mamma, redan i Onsdags var dom på gång, men det blev stoppad av vårdteamet i kommunen som väl var. Jag ville att mamma skulle vara kvar till Måndag nästa vecka, då hade hon hunnit repa sig lite mer, men nix Fredag var det hemdags och vårdteamet skulle möta upp när sjuktransporten kom 14,00. Jag var där, maken är i Danmark denna helg så jag kände att jag klarade inte själv att få upp mamma för två trappor. Vårdteamet var inte där prick 14,00 och en otrevlig chaufför var ovillig att hjälpa till så jag rusade upp i lägenheten och ringde på mammas larm ilsken som ett bi:-). Sju minuter senare anlände dom och vi kunde få upp mamma till lägenheten. Vilken otrevlig chaufför, han borde inte få köra hem sjuka gamla människor. Tänk om inte jag varit där och ordnat.

Nu är mamma hemma och hemsjukvården och hemvården gör ett kanonjobb inte tal om annat. Var där idag och mamma verkade faktiskt mycket piggare, så det går framåt.

Jag skulle varit med på Legoland, men kunde ju inte åka och lämna mamma i sticket, så gör man inte. Kanske var det bra för min del också, jag har fortfarande kvar en envis hosta. Som sagt, ibland blir det inte som man tänkt sig:-).

Ha en underbar Söndag och jag undrar när kommer vårvärmen?

10 kommentarer:

 1. Hejsan Berit!
  Ja du, den där vårvärmen längta man efter. Jag är inte alls nöjd med 5-6 grader och snålblåst.

  Vilken tur att du var hemma och kunde hjälpa din mamma. Man har läst skrämmande reportage om hur taxi har lämnat av gamla människor ensamma ute i snö och kyla och sett till att de kommit in i värmen. Man undrar hur folk tänker egentligen, finns det ingen empati alls med gamla och sjuka.

  Hoppas att din mamma piggnar till och att hon får god hjälp av hemsjukvården.

  Krya på dig Berit och ha en fin söndag!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Hoppas du kryat på dej och att din mor e friskt på fötter!

  SvaraRadera
 3. Hejsan Berit!
  Tänk att det är så bråttom att skicka hem de gamla. Nu var det ju tur att du var med som kunde reda upp det hela. Taxichaufförer kan man verkligen inta lita på efter alla hemska historier man hört och läst om. De gamla som inte har några anhöriga har det verkligen inte lätt.
  Nu ska du krya på dig från förkylningen. Ha det så gott och njuta av våren.
  Kramen Sylvia

  SvaraRadera
 4. Nä det är nog så att ibland så hopar sig allt
  Men om fökylningen ger sig så kommer nog annat att kännas lättare också
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Jag blir så ledsen när jag hör från dig och från andra som upplevt detta med hur äldre behandlas, jag vet inte om jag vågar bli gammal och sjuk, ärligt talat. Tur din mamma har dig, jag säger då det!
  Kramar till dig från mig!

  SvaraRadera
 6. Envis hosta låter inte bra, var rädd om dig, syster min!
  Tur att du var och hjälpte din mamma, och så rådig du var som ringde på larmet. Undras om jag hade kommit på det! Nu får vi hålla tummarna att din mor blir bättre för var dag!
  Önskar dig en riktig skön helg!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 7. Usch ja, det där lät inte alls som en trevlig behandling. Även om man är stressad så skall man inte låta kunderna se det. Det försöker jag tänka på.

  Kramizzar
  Marketta

  SvaraRadera
 8. Suck säger jag bara när jag läser om den där chauffören :( Tur mamma har dig vännen. Och det är klart man inte lämnar sin mamma i sticket. Man ställer upp precis som mammor gör för sina barn så länge dem orkar:)

  Tack för dina goa kommentarer vännen. Din ord hjälper mer än man kan ana. Saker ser mkt ljusare ut nu även vägen till bättring är lång.

  Ha dig en underbar onsdag nu Kramar i massor

  SvaraRadera
 9. Hej Berit!
  Hoppas din hosta gett med sig nu! Jag har också dragits med en envis förkylning som precis har gett med sig.
  Jag blir så arg och ledsen när jag hör hur illa en del chaufförer beter sig!! Tur att du var med!
  Vi ger oss ut med husvagnen i helgen! Det blir premiärtur för i år! Vi var i min stuga förra helgen och fixa och greja!
  Ha en trevlig valborg och 1:a maj!
  Kram, Annette

  SvaraRadera
 10. Hejsan
  Jättefin och trevlgi blogg precis som vanligt.
  Kika gärna in hos mig och skriv i min gästbok.
  Här skiner solen i kväll och jag skickar masor med solstrålar till dig. Passar på att önska dig en trevlgi Valborgsmässoafton och Första Maj i förskott. Ha det så gott.

  Vänliga hälsningar

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!