tisdag 8 december 2009

Ja, jag vet att jag är dålig på att uppdatera här i bloggen, men det är lite mycket just nu och datorn får stå där ensam och övergiven ibland:-).

Jag har iaf klätt min lilla bloggran och visst blev den fin?

Vi har haft fullt upp här hemma med storstädning av vårt hus. Vi har lightstädat nu alldeles för länge och det var dags att verkligen ta itu med hårdhandskarna överallt. Inte så roligt, men desto roligare sen när det är klart och det luktar så gott. Nu har vi bara ett rum kvar och det är rummet där William leker och har sina saker och det är ingen ide att ta det förrän lite närmare jul:-).

Sen julhandlar jag med barnbarn och dotter och igår var det barnbarnet Sofia och jag som var en sväng för att titta på lite julklappar. Det enda som är jobbigt i affärerna är denna eviga julmusik, jag blir nästan nojig av den. Det är ju inte ens vackra julsånger utan bara samma hela tiden White Christmas:-)).

Ja, nu är det gjort det som alla pratar om:-), sprutan mot svininfluensa. Jag var så tveksam mot den, men så blev det fritt fram för oss att göra det på den vårdcentral där vi är listade och vi bestämde oss för att nu är det dags:-). Jag fick ont i armen och kvällen efter blev jag dålig med illamående och allmänt risig, men dagen därefter var jag som vanligt igen. Maken kände överhuvudtaget inget alls. Skönt att ha detta gjort känns det som.

Nu återstår bara det roliga inför julen och det är lite bak av småkakor och kanske vörtbröd. Maken har lagt in sill, glasmästarsill och pepparrotsill. Sen skall det rullas köttbullar, ett måste, dom blir så goda med lite senap i färsen och grädde nu till jul:-).

Imorgon skall vi göra julfint i källaren när William är här. Klä den lilla plastgranen som vi har där och plocka fram alla tomtar och julsaker. William älskar detta med tomtar och han kikar in i bastun stup i kvarten där jag lägger alla julklappar när jag virat in dom. Han säger att det är tomten som varit här på natten med dom, visst är det härligt när man är 5 år och tror benhårt på tomten? Sen läser han på paketen och sorterar dom , dom med W i början läggs i en särskild hög:-).

7 kommentarer:

 1. Så roligt att få rusta till jul med ett litet barnbarn. Julen är barnens högtid, så är det bara. Vi äldre njuter väl av den vi också, men den där förväntan som barnen känner, den kan vi nog aldrig uppnå.

  Få se om vi ska åka och skaffa en gran i morgon, men först ska jag baka lussekatter. Småkakorna tar jag nästa veckan.

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Det är så roligt att läsa om dina julförberedelser. Här görs inget alls.... Jag bara njuter av var dag. Njuter av ljus och julstjärnor, njuter av min nyvunna ledighet med Björn (se bloggen). Med andra ord allt är som vanligt!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Granen är urtjusig måste jag få säga
  Vihar köpte en julklapp idag och nu när vi kan åka tidgare på dagen så är det ju rätt så lugnt
  Jag ska också göra köttbullar (senap är gott) snart och ja och det ena med det tredje
  Så mysigt det låter med William

  SvaraRadera
 4. Hej Berit.
  Fint med granen, det gjorde du bra;)

  Min fot sköter sig fint fast usch så jobbigt att äta penicillin tre gånger om dagen, plus de starka värktabletterna, jag har en förmåga att somna snabbt så fort jag ska se på tv, närsomhelst. Nåja, det är snart över.

  Må så gott och stressa inte, min vän.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Den var jättefin din lilla bloggran. Själv har jag inte hunnit göra så mycket heller. Men sprutan tänker jag inte ta, tycker det har blivit lite överdrivet den där spruthysterin.

  Kramizzar
  Marketta

  SvaraRadera
 6. Hejsan Berit!
  Så roligt att ordna inför julen med lille william
  det är roligt så länge dom tror på tomten.
  Bloggranen var jätte fin.
  Jag har fixat mina köttbullar så nu ligger dom i frysen.Kanske ska jag göra några småkakor i nästa vecka.
  Trevlig helg öskar jag dig.
  Kram U-B

  SvaraRadera
 7. Hejsan Berit!
  Din bloggran blev jättefin!
  Säger detsamma,det blir inte så många stunder vid datorn. Det är så mycket annan man har i huvudet till julen.

  Julen är verkligen barnens högtid med klappar och tomte men visst gläds jag av julen men inte riktigt på samma sätt som när barnen var små.
  Jag är klar med bak och städning och ska börja så smått och skriva lista till julmaten. Missar varje år att spara den till nästkommande jul.

  Önskar dig en fin tredje Advent!
  Kram Sylvia

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!