lördag 5 juni 2010

Hugo har fått en kompis

hugolaban  Dotter Gunilla och svärsonen Stefan har blivit med hund, en labradorhane som heter Laban. Han är så jättesöt och Hugo och han har redan blivit goa kompisar. Det funkar jättebra och Hugo muttrar väl lite emellanåt, men då drar Laban sig undan lite för att sen testa igen om en stund:-) och det brukar funka.

Hugo verkar ha blivit sitt vanliga jag nu efter kastreringen och det är så skönt. Såret läkte fint och nu är det bara fästingarna som man får se upp med, vi tog en igår fast vi har fästingmedel på honom.

Vi var i Torekov i veckan som gick med William från Tisdag till Onsdag och det är alltid lika härligt att komma till detta ljuvliga ställe. Vi hann med minigolf, promenader i skogen och på stranden och William har också tyckt om denna plats från första början. Han var tre år första gången vi var där och nu är han sex och pratar ofta om att han vill åka dit:-). Campingen är jättefin och nu när vi var där var det ju också lugnt och skönt innan skolorna har slutat.

Här kommer kort på vår trappa som just nu är så fin med alla blommor. Vi har inte gröna fingrar någon av oss, men lite krukor brukar vi fixa:-). Jag har också fått en kryddgård i sommar som maken byggt av impregnerat trä. Har satt lite olika kryddväxter och det verkar bli jättebra. Skall ta kort när det börjat växa lite mer:-).
Jordgubbsplantorna blommar för fullt, men potatisen verkar ta tid på sig.


blommortrappa

7 kommentarer:

 1. Så mysigt med en valpkompis och att han får styra och ställa lite
  Mamma hade ett ordspråk som var något åt det här hållet
  Dummaste bonden och den fattigaste drängen fick de bästa skördarna
  Jag tror inte den var riktigt så men man behöver inte kunna så mycket för att fina blommor
  Lite vatten ch omtanke så blommar dom snällt

  SvaraRadera
 2. Hejsan, Berit!
  Det där med kryddgården låter väldigt spännande och så fint det blir med några krukor på trappen.
  Torekov är kanonfint så jag förstår att ni trivs därnere. Finns ju mycket att se i områdena runt i kring också. Båstad och Norrviken är alltid väldigt fint.
  Ha det så gott i sommarvärmen. Fast om natten är det ännu rätt kyligt. Men vi får väl vänja oss vid ett annat klimat framöver, verkar det som.
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
 3. Hej Berit.
  Så fint ni har det, nu är ju den bästa tiden att njuta av blommor och det förstår jag att ni gör. Kul med resan till Torekov, jag kommer nog att ha lite att berätta när vi ses, vänta du;)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hejsan Berit!
  Så kul för Hugo att få en lekkamrat, även när valpen blir större så sätter han den säkert på plats. Gammal är äldst och är man dessutom en terrier så!

  Så fint du fått på trappan med vackra blomkrukor. Jag har inte heller speciellt gröna fingrar och många nitar har jag gått på under årens lopp, men viljan är stor och det är väl det viktigaste. Du kommer säkert att få en fin kryddodling.

  Hoppas att ni får en riktigt fin 6 juni!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 5. Vilken goding till lekkamrat Hugo fått.Labradorvalpar är väl för härliga.Skulle gärna vilja ha en men det är för jobbigt att ha hund i stan tycker jag.
  Så fint med blomkrukorna du har placerat i trappan. Det ser verkligen välkomnande ut.

  Kryddodling låter spännande. Undrar vad du har för sorter. Vi har en hemmagjord låda på ön och sätter ner små krukor som brukar finnas på ICA av lite olika sorter.Basilika,citronmeliss,timjan och mynta att plocka av under sommaren. Den enda av dem jag fått att övervintra är citronmelissen.
  Ha det gott och njut av sommaren.
  Kram Sylvia

  SvaraRadera
 6. Tack för idag, Berit, det var mysigt att träffas igen.

  Så söt den lille valpen är, ja Hugo är förstås också gullig, men valpar, ojojoj!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej syrran! Så mysigt ni har det på er trappa, det ser välkomnande ut! Och du, lycka till med kryddodlingen!
  Vi åker om 5 minuter till Tviggasjö, som vår älskade sommarstuga heter. Där ska vi vara i 13 dagar.
  Må gott!
  Kram Karin

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!