tisdag 20 september 2011

Hösten är här

 

 

 

 

Lektion14_Beritegen_GittanJa, nu blir det bara värre och värre med uppdateringarna, men det har varit lite för mycket av allt.

Jag fick en urinvägsinfektion, en tand blev inflammerad och en nära vän till oss har gått bort. Det kan bli så ibland att det verkliga livet tar över och man orkar inte skriva i bloggen.

Tanden skall dras imorgon och sen är det fler saker på gång i min mun, inte kul men nödvändigt, för tänder är jätteviktigt och jag har hittat en duktig och bra tandläkare som säkert gör att allt blir bra.

Urinvägsinfektionen som inte gick bort som den skulle är nu åtgärdad med nytt antibiotika och jag bara hoppas att det fungerar.

I Lördags hade vi våra gamla arbetskamrater här på middag. Det blev en lammgryta som alla tyckte jättemycket om och så en björnbärspaj med choklad till efterrätt, hela blev uppäten. Till förrätt hade jag en cheescake med kavring i botten och rökt lax och räkor som fyllning, underbart gott. Kvällen blev mycket trevlig och vi gör detta ett par gånger per år och det är härligt.

Vi har gjort om i vårt kök och det blev jättefint, ny större bänk och vi har inköpt en Kitchen Aid, har varit min dröm sedan länge och nu står den på plats på bänken. Min andra var så gammal att den nästan slutat fungera och inte kunde den stå framme heller.
Vi provade att göra rotmos igår och det blev så bra och så gott, så jag tror att den är värd sitt pris. Håller hela min resterande livslängd iaf. Jag bakar ju ganska mycket och sen så är den så fin att ha framme.

Min andra dröm är en MiniCooper bil, men den går nog aldrig i uppfyllelse tror jag. Lätt att parkera och det skulle passa mig så bra, har alltid problem med våran combi, tycker den är så stor.

Ja, detta var litet från mig som har varit ganska så osynlig ett tag.

Ha det gott alla!

Beritnamnliteanimation

6 kommentarer:

 1. Hej, Berit!
  Ja du min vän, en olycka kommer sällan ensam, som man säger. Du verkar då fått din beskärda del :-(
  Men duktigt är du som lagar så god mat trots krämpor, men uppmuntran behövs ju också.
  Så nu blir det till tandis ett tag framöver förstår jag och det gör ont...även i plånboken, i tider som dessa.
  Grattis till nyinköp, piggar upp!
  Önskar dig god bättring!
  Kramen, Agneta

  SvaraRadera
 2. Hejsan Berit!

  Motgångarna kommer till oss alla. Det där med tänder är ett elände. Jag har massor av gamla bamsiga amalgamkronor och bävar för när och om de skulle rasa. Men tänderna är viktiga, så jag hoppas att du får god hjälp av din tandläkare.

  Nytt och fint har du fått i köket, sånt är ju alltid roligt. Du har en så duktig make, så jag kan tänka mig att det blivit riktigt fint.

  Hoppas att det går bra hos tandläkaren!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 3. Hejsan Berit!
  Usch och fy vad trist du haft det med en massa otyg. Konstig är det men visst kommer en olycka sällan ensam. Nu hoppas jag du är frisk igen och du får njuta av hösten.

  Jättegod mat bjuder du på minsann. Lamm är min älsklingsrätt smaksatt med vitlök och rosmarin kanske.
  Hoppas nu du kom undan någorlunda hos tandläkaren för där kan man verkligen bli ruinerad.
  Må så gott min vän / kram Sylvia

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!
  Hoppas att du nu känner dig frisk och kry, och kan njuta av det fina höstvädret vi har.
  Jag har också fått ett tråkigt besked ang en god vän, cancer i tarmen som har spridit sig till lungorna. Inget finns att göra.
  Hur kan man tackla ett sånt besked? Jag förstår inte hur hon orkar!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Oj, vad mycket elände. Hoppas att allt är bra nu. Kul med nytt kök. Skulle behövas här också, men bor ju i hyreslägenhet så då får det vara som det är.

  Kramizzar
  Marketta

  SvaraRadera
 6. God kväll, vännen!
  Bara lilla jag som tittar in och önskar dig god bättring!
  Bamsekram, Agneta

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!