måndag 22 februari 2010

Snö och mer snöJa, så här ser Hugo ut numera efter promenaderna. Han älskar snö och särskilt att borra ner nosen och gräva gropar.

Ja, vilken vinter vi har och vi har bott i vårat hus i 30 år och aldrig har vi haft så mycket snö i trädgården. Vi är lite oroliga för taket på uterummet, men vi får hoppas att det klarar sig. Maken har byggt det själv och då brukar det vara ordentligt byggt tror jag.

I Lördags var vi på födelsedagsfest och det var ju inte helt enkelt att ta sig dit, men vi blev körda av svärsonen och sen hade vi turen att få en taxi precis utanför lokalen där vi var. Att ringa efter taxi var ganska lönlöst, så vi hade verkligen turen på våran sida.
Det var en jättetrevlig fest och festföremålet fyllde hela 80 år. Det blev god mat dans och massor av roliga historier berättades, ganska många riktiga Göteborgsvitsar.Maken var så stilig i sin nya kostym och skjorta och slips och jag hade en tunika i något tunt tyg med lite blommor åt lilahållet till och så svarta byxor till, det blev jättebra:-).

I em skall jag baka surdegsbröd, har verkligen börjat tycka det är både gott och spännande detta med surdeg. Ok, det tar sin tid, men inget jobb för det sköter sig själv när man väl satt första omgången som skall stå i fem dagar. Sen fryser jag ner en del och bakar en.
Idag skall jag göra frallor av dinkelmjöl med pumpafrön och det blir gott att ha i frysen och plocka fram efter hand.

Talar om hur dom blev senare.

6 kommentarer:

 1. Så såg vår lilla tax ut också när det var snö. Han kunde ha en hög pelare snö på sin långa nos när han bökat omkring i snödrivorna.

  Så trevligt att festen blev lyckad, jag kan tänka mig att ni var ett stiligt par du och Lennart.

  Du är så flitig med brödbakning och visst är det gott med hembakat bröd. Förr hade vi det alltid, men numera bakar jag inte matbröd utan bara bullar. Jag kanske skulle göra som du!

  Ha det så gott och varmt tack för din kommentar hos mig.

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Ja, nog har vi snö alltid. Våra har lite problem ett par för dom är såna att dom helst vill göra sina behov ute i skogen eller på åkern. Nu får dom finna sig vid att sätta sig vid vägen istället, och det ser ut som om dom skäms :-).

  Kramizzar
  Marketta

  SvaraRadera
 3. Så duktig du är jag surrar bara om att baka av surdeg däremot använder jag alltid dinkelmjöl,min mage gillar det
  Vi har nog en rätt så normal vinter här uppe i norr
  Menjag förstår på de bilder jag ser på tv att det kommer onormalt mycket i söder

  SvaraRadera
 4. Ja det är inte helt igenom trevligt med denna snön. Men kanske ni borde försöka röja ner lite snö från taket där bara för att vara på den säkra sidan. Vore ju väldigt tråkigt om det rasade tänker jag.

  hoppas du haft dig en härlig tisdag trots all snö :) Massa kramar

  SvaraRadera
 5. Hej, Berit!
  Låter som en lyckad fest och attans vilken tur att få tag på en taxi med tanke på vädret!
  Såg på nyhterna på TV om takraset på idrottshallen i Mölndal och man får ju vara evigt tacksam att inga barn var där just då. Kanske att ni ska försöka skotta taket, utifall?
  Det är lite vanskligt att vara ute nu, med alla stora tunga istappar som börjar rasa så fort solen visar sig, som i dag.

  Åh vad duktig du är som bakar bröd och gott sådant också.

  Nu så är det dags att sova, kunde bara inte låta bli att se curlingmatchen mot Danmark som vi just vann med en ynka poäng med den allra sista stenen..puh!
  Ha det gott!
  Kramen, Agneta

  SvaraRadera
 6. Så fint snöfoto på Hugo. Här har vi också ovanligt mycket snö. Idag var det faktiskt töväder och gummistövlar är väl snart vad som gäller när snösmältningen börjar.
  Vad du är duktig att baka surdegsbröd. Något som jag inte vågat mig på.Lite för många turer för mig tror jag men det är ju ett nyttigt och jättegott bröd,så man kanske skulle prova ändå?
  Kul att festen var lyckad och tur hade ni som kom hem utan en massa trassel med taxi.
  Ha en fin lördagskväll!
  Kram Sylvia

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!