tisdag 25 maj 2010

Fortfarande tratten kvar

 

varbild

Hugo har fortfarande kvar sin tratt och börjar väl bli lite trött på den nu:-). Vi försöker att ta av den ibland, men han är så snabb att försöka slicka sina sår och då åker tratten på igen. Fredag är det dags att ta stygnen och det ser väldigt fint ut.

Pingsthelgen var lugn här och vi tog bussen in till Gbg för att titta på Varvet, det är verkligen folkfest i stan och härligt att se alla dessa löpare. Nu var det ju väldigt varmt och det var många som tuppade av i värmen. Hela 61 st läste jag i tidningen, men inga allvarligare skador blev det. Det är ju det här med att dricka tillräckligt som ställer till det för dom flesta. Hade jag varit ung så hade jag nog börjat träna för att få springa Varvet, nu är det lite sent påtänkt, men jag har sprungit 1-milslopp när jag var yngre och det var bara så roligt.

Stickningen går framåt och halva bakstycket är klart och det är så härligt att ha något framför TV, jag sitter faktiskt still där nu:-). Även att sitta ute i trädgården och sticka är härligt.

Har satt ny surdeg och skall baka mitt surdegsbröd på Fredag, då skall degen vara klar för bakning. Har vant mig vid surdegsbröd nu och vill inte ha annat bröd så gärna.

Vi har inget sommarväder idag alls utan blåsigt och lite kallt, fast på em kom solen och det blev ganska så skönt om man satt i lä.

Ha det gott!

Beritnamnliteanimation

6 kommentarer:

 1. Surdegsbröd är jättegott ,så duktig du är som bakar
  Jag har liksom tappat lusten för bakning
  Skönt att det snart är över för denna tratt är inte kul för hundarna
  Du har alltid så fin bilder i bloggen
  En fråga pixlar du själv?

  SvaraRadera
 2. Hejsan Berit!
  Jag sitter och ser på ESC och passar på att bloggvandra lite på samma gång. 17 låtar på raken blir nästan i mesta laget, men ändå tycker jag att det är roligt att se på programmet. På torsdag är ju "våran Anna" med så då blir det riktigt spännande.
  Det blir skönt för Hugo när han slipper den där tratten, jag förstår att det har varit jobbigt både för er och honom.
  Lycka till med brödbaket!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 3. Vill bara önska dig en fin helg!
  Veckorna går så otroligt fort. Det var inte längesedan det var 1:a Maj.
  Kram syrran

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Undrar just vad det är för mönster du har? Kommer det en bild på din blivande skapelse här?
  Har letat som attan efter något lätt, men det finns så mycket att välja på, så det är svårt. Jag har aldrig stickat en kofta men någon gång må vara den första. Håller alltid på med något handarbete framför TV:n numera.
  Men usch då så trist med tratten, men nödvändigt så klart.
  Så trist att vår lilla sångfågel Anna inte kom till finalen, men vad göra åt ickemusikaliska människor :-)
  Men finalen får man väl se på i alla fall av nyfikenhet, om inte annat. Musiken, om man kan kalla den för det, var inte alls i min smak i denna semi 2, kanske blir det bättre i finalen.
  Kallt som attan har vi ju, var är sommaren? Vinden är isande kall ännu trots lite värmande sol ibland.
  Nattiskramar, Agneta

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Hoppas Hugo fått slippa tratten nu. Måste vara jobbigt för honom men förstås ett måste.
  Vad det låter gott med surdegsbak. Måste prova någon gång. Vi har just kommit ut till ön och båten full med pelargoner och plantor. Har inga gröna fingrar så det får bli färdiga saker att sätta ner i byttorna.
  Vädret är lite till och ifrån. Regn och sol om vartannat.
  Önskar dig en skön helg!
  Kram Sylvia

  SvaraRadera
 6. Hej Berit! Ikväll ska jag sätta en surdeg också men jag tänker testa med siktat dinkelmjöl. Det blir så gott som bakplåtsbröd och borde funka här också tycker jag. Stackars lilla Hugo. Hoppas han är av med trattskrället nu. Trevlig helg på dej/Kram Bimban

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!