torsdag 6 maj 2010

Vårtrött eller bloggtrött?


faglarbloggJa, jag är verkligen dålig på att uppdatera just nu. Kanske är det vårtrötthet eller så är jag bloggtrött:-).

Är också dålig på att besöka mina nätvänner och det känns inte bra, men jag lovar jag kommer snart på besök hos er alla.

Här rinner dagarna undan med olika aktiviteter. Vi hade William här från Tisdag em till igår kväll och då är det full fart skall jag säga:-). Vi var bl.a. i Gunnebo och och där fick Hugo söka efter lite godsaker som vi la ut. William tyckte det var jätteroligt och vi hade lagt ut wienerkorv och vid ett tillfälle kunde inte William hålla sig utan tog korvbiten som var ämnad för Hugo. Så nästa gång tar vi med en hel wienerkorv tror jag till William. Sen var det vattenkrig i trädgården med farfar och det var ju bara så roligt. Farfar blir som barn på nytt verkar det som:-).

Min mamma har hemtjänst nu tre gånger om dagen och det fungerar så bra tycker hon. Sen är jag och dotter Gunilla där och hjälper till med handling och lite städning mellan varven. Verkar som om Mölndals Kommun tänker satsa mest på hemvård och lägga ner dom flesta äldreboenden och det kan ju diskuteras vilket som är bäst. Alla är ju olika och en del vill vara hemma, men inte alla.

Nu skall jag försöka skärpa till mig med bloggen, men ibland lider jag av skrivtorka trots att det händer massor med saker runt mig:-).

Ha det så gott alla!


Beritnamnliteanimation

7 kommentarer:

 1. Hejsan Berit!
  Tittar in för det var ju ett tag sedan.Vi har varit på ön en vecka.Glömde ta med batteriladdaren till Laptopen så det blev ingen uppdatering av bloggen på hela veckan.

  Vad gäller äldreboende så är det likadant här. Det verkar som kommunerna satsar mer på att ha de gamla hemma så länge som möjligt. De litar kanske på att anhöriga ska ställa upp och sköta sina kära och det blir säkert mycket billigare för kommunen?
  Inte tycker jag man ska ha samvetskval för att man inte hinner eller har lust att uppdatera bloggen. Det finns ju annat som man ibland vill prioritera och ibland har man kanske inget att skriva om.
  Ha det gott!
  Kram Sylvia

  SvaraRadera
 2. Men så härligt att det är William som tar korven ,så härligt minne
  Intresset för bloggen går i vågor
  Egentligen så är det på hösten som jag tycker det är roligast med blogg och grafik
  Så i perioder så är jag rätt så slö

  SvaraRadera
 3. Hej syrran!
  Förstår att du har fullt upp, och det är inte alltid man känner för att skriva något i bloggen. Det går upp och ner med intresset.
  Huvudsaken är allt är bra med er, och det verkar det vara. Och skönt att din mamma trivs med hemtjänsten.
  Stor kram till dig!
  Karin

  SvaraRadera
 4. Hejsan Berit!
  Tack snälla du för ditt besök hos mig. Inte ska du ha dåligt samvete för att du inte är så flitig på nätet. Man måste ju prioritera det "riktiga" livet och du har ju fullt upp med lille William och så din mamma.

  Att det gamla ska bo kvar hemma passar nog en del, men kanske inte alla. Jag fattar inte att man inte kan vara flexibel och erbjuda olika former av äldrevård/äldreboende.

  För den som inte ha några anhöriga måste det ju vara jättejobbigt att sitta ensam i sin lägenhet och bara ha hemtjänstfolk som tittar in ett antal gånger om dagen.

  Hoppas att ni har trevligare väder än vi för här är det riktigt ruskigt!

  Kramar till dig och Lennart!
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. Jag tror det är så i flera kommuner. De skall ju nu få anställa egna läkare sa dom i radion i vintras. Just för att folk skall kunna bo hemma så länge som möjligt, sen om det är bra eller inte, det har jag ingen aning om. Var till mamma idag, och jag blir bara så deprimerad när jag ser henne. Hon är inte ens 70 år än, och alla leder är så utslitna så hon kan snart inte äta själv för hon får inte upp armen så att hon får in en sked i munnen. Hon kan inte gå på gräsmatta om gräser är för högt, för hon kan inte lyfta på fötterna så mycket. Ibland så önskar man bara att hon skulle få slippa från det så snart som möjligt. Men hon är ju frisk för övrigt så hon kommer få gå med detta hur länge som helst.

  Kramizzar
  Marketta

  SvaraRadera
 6. Hej Berit.
  Det är nog fler än du som funderar över bloggandet, jag är inte så frekvent med skrivandet precis, lika illa med besöken hos nätvänner, tiden liksom bara flyger iväg och så sitter jag här och skäms. Nja, så illa är det väl inte, men lite så ändå...
  Snart så ses vi, det ser jag fram emot.
  Skulle förstås gärna se när William och Hugo letar korv i Gunnebo, det vore en höjdare;))
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej Berit!
  Tittar in och önskar dej en trevlig helg/Kram Bimban

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!