tisdag 18 maj 2010

Sommaren här kanske

 Hugotratt

 Ja, så här har Hugo det just nu, inte roligt alls tycker han, men nödvändigt. Idag har Hugo blivit kastrerad och vi tog det beslutet efter att ha talat med veterinär. Hugo har en testikel synlig och en som låg inne i ljumsken. Eftersom det kan bildas en tumör av den när han blir äldre så är det bättre att göra så här.

Vi lämnade Hugo tidigt idag på morgonen och hämtade kl. 15,00 och då var han lite vimsig och trött. Han har väldigt svårt att förlika sig med tratten, men det är ju ett måste nu tills såret läker. Aptiten är det inget fel på iaf och det är skönt. Vi pysslar och har oss med honom och han fick så mycket beröm idag för att han är så social och glad för alla. Han viftar lika glatt på svansen varje gång vi är hos veterinären. Nu hoppas vi att såret läker fint och om 10 dagar skall vi ta stygnen.

Bilden blev väl inte så bra, men Hugo är svart och jag är dålig på foto så det blir det som det blir:-).


Kan ni tänka Er jag har köpt garn och börjat sticka idag. Jag har inte stickat på många år. Jag som stickade massor när barnen var små, men sen blev det inte mer. Jag tycker om att ha något att göra vid TV och då passar det så bra att ha en stickning att sätta händerna i. Annars blir det bara dator och det kan ju bli för mycket ibland.Lite social får man ju vara emellanåt. En tröja i ett tunt akrylgarn, flerfärgat i blåa toner. Ja, ni skall få se den om jag lyckas slutföra hela arbetet:-). Har stickat ca 10 cm på bakstycket redan:-).

Vilken härlig dag det varit idag, lite sommar känns det som och det har jag längtat efter. Just idag kanske jag inte kunde njuta sådär fullt ut, tänkte på Hugo det mesta:-).

Imorgon är det Williamdag och det blir nog en skogspromenad med fika tror jag, Hugo får vara hemma , inga långpromenader för honom nu, bara kissrundor till att börja med.

beritrossigtag

5 kommentarer:

 1. Nu blev jag sugen på en stickning jag också. Förr stickade jag jämt både till mig och Åke och naturligtvis till barnen.

  Stackars lille Hugo, jag förstår att den där tratten inte är uppskattad, men han blir ju snart av med den igen. Nu slipper både ni och han ha några bekymmer när det finns löptikar i närheten. Jag kanske har talat om det förut, men Bosses hund är också kastrerad och det var väldigt positivt.

  Ja nu är sommaren verkligen här och jag sitter här vid datorn och är lite småsvettig faktiskt. Att det kan bli så här härligt efter en sån lång och tuff vinter, det är helt underbart.

  Ha det så gott Berit och hälsa maken!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Stackars liten, men onödigt att ta några risker. Våran Micki är ju kastrerad, troligen pga en fästing. Han blev det samma dag han fyllde 2 år, då låg han på bordet.

  Kramizzar
  Marketta

  SvaraRadera
 3. Jag hade inte heller velat gå med tratt!!
  Stickning, roligt att du nämde det. Jag såg mönster till dockkläder, en klänning med volang, och blev sugen. Dock har jag inte kommit mig för att köpa rosa garn ännu. Lilla Emmy har önskat sig en ballerina dräkt till sin docka. Och mormor skulle sy den!! Undras om det går bra med stickat???
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Hesjsan, Berit!
  Men visst är det trevligt att sticka några varv framför TV:n när reklamen kommer, gör jag med.
  Upptäcker att din hemsida gått i graven och undrar så var du kommer att lägga ut alla goa recept??
  Jag har inte hänmtat mig från fallet ännu tyvärr, men hoppas på att det ska bli bättre, för nu är det bedrövligt.
  Det blir små kort stunder vid datorn för jag blir lätt yr i bollen.

  Trevlig Pingsthelg!
  Kramen, Agneta

  SvaraRadera
 5. Hejsan Berit!
  Så skönt att operationen är klar men Hugo gillar väl inte den där tratten något vidare förstås.
  Vad kul att du börjat sticka och nu måste du visa upp skapelsen när du fått den klar.
  Här har vi rena sommaren just nu och det är så härligt med lite värme.
  Önskar dig en riktig fin och varm Pingsthelg.
  Kram Sylvia

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!