söndag 25 juli 2010

Hälsning från Danmark

oiseaux-papilons_ah0134
Här kommer en hälsning från Danmark där vi varit i en hel vecka nu. Helt underbara dagar med sol och värme hela tiden.

Just nu är vi på en camping i Holbaek och skall åka hem imorgon.

Idag passerade vi Lilla och Stora Bält och det blåste riktigt ordentligt så att man kände det i husbilen.

Vi har åkt runt lite och bara njutit av dagarna och inte varit så väldigt aktiva. Hade tänkt spela golf, men det var lite för varmt i början på veckan och sen blåste det för mycket, ja hur mycket ursäkter kan jag hitta på tro:-).

Vi älskar Danmark och deras gemyt. Här är så annorlunda på campingplatserna mot Sverige. Här samlas man i köket och lagar mat och umgås, medans vi i Sverige sitter vid våra husvagnar och tält och äter för oss själva. Sen är det väldigt fint i duschar och toaletter och javisst Sverige börjar komma ifatt, men inte riktigt som i Danmark ännu. Pool finns det nästan på alla campingar här också, så för barnfamiljer är det rena paradiset kan jag tänka.

Hugo stortrivs med campinglivet och har alltid mycket att titta på och ibland gör han ett litet vovvande, särskilt om det är stora lurviga hundar som går förbi.

Som sagt imorgon bär det hem till Sverige igen och jag hörde att det regnade i Göteborg idag, så jag hade gärna stannat här några dagar till för enligt TVvädret här skulle det fortsätta att vara fint.

Ha det gott alla!

5 kommentarer:

 1. Då får jag passa på att önska dig välkommen till Sverige igen!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Hejsan Berit!
  Välkommen hem till Sverige igen. Hoppas att Göteborg tar emot dig med solsken idag. Här har varit mycket regn och rusk, men just nu är det solsken.
  Jag kan tänka mig att Hugo kommer att sakna campinglivet, det måste ju vara drömmen för en pigg och alert hund att ha mycket folk omkring sig hela dagarna.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 3. Hej Berit!
  Här skiner solen idag och det är så där alldeles lagom väder (enl. mitt tycke) Så välkommen hem till ett soligt Göteborg!!
  Jag är också väldigt förtjust i Danmark! Vi var där förra sommaren med husvagnen och det var jättefint.
  På torsdag åker vi till Småland, det ser jag fram emot!
  Kram, Annette

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Du kom hem med solen i bagaget :-)
  Men såg på TV i kväll att regn väntas i mängder hela veckan, om man nu kan lita på det.
  Men visst är det trevligt i Danmark och så är det så där lagom långt att resa och språket...ja, det klarar man väl, sisådär:-)
  Tack för hälsningen, det är alltid så kul med några rader från semesterresor :-)
  Nattiskram, Agneta

  SvaraRadera
 5. Hejsan Berit!
  Välkommen hem! Våra danska grannar är ett gemytligt folk. De verkar vara lite före oss vad gäller campingen hör jag. Förstår att ni är nöjda med den resan.
  Vädret...ja, här har det åskat och regnat som tusan. Nu får vi betala för den varma och soliga sommaren. Vi är på ön och har varit ute en sväng för att se om svamparna har kommit men det blev dåligt med det. Endast några ynka kantareller. Nu ska det bli mer regn igen i eftermiddag.Får väl packa oss hem till stan snart.
  Tack för gulliga kommentarer :-)
  Kramen Sylvia

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!