onsdag 10 november 2010

Längesen jag skrev här

 

n_aJa, nu är det längesen jag skrev här och jag har lite bloggtorka känns det som:-). Är också med i flera grupper med grafik och där har jag pysslat en del med lektioner och annat.

Sen har vi firat födelsedag för maken som fyllt jämna år. Vi ville inte ha kalas hemma utan vi åkte till Kalmar och där bodde vi på ett jättemysigt hotell där vi fick ha Hugo med:-). Hugo är väldigt bra på att vara med överallt där vi är och finner sig alltid tillrätta bara han har sin korg med.

Vi åkte också över till Öland och tittade på alla platser vi har besökt på sommarmånader och det var så mysigt att få se hur annorlunda det är på vintern med tomma campingplatser och inte så mycket bilar. Vi var nere på södra Öland i Ottenby och där var det faktiskt en del fågelskådare som hade hittat dit.

Vi åt goda middagar på restaurang och hade det bara så skönt.

På hemvägen besökte jag en kär gammal nätvän Ewa och det var ca 10 år sedan vi sågs sist så det blev ett kärt besök verkligen. Ewa bor alldeles utanför Skillingaryd i ett hus som är byggt i slutet på 1700-talet och där det mesta är kvar i original, bl.a. alla dörrhandtag som var gjorda av smide och sådana där riktigt härliga takbjälkar.

Ja, det blev en härlig helg och många fina minnen att lägga till i minnesboken:-).

Första snön kom här igår, men är redan borta och det tycker jag är skönt, inte snö förrän i December om jag får önska:-).

beritanim

4 kommentarer:

 1. Hejsan Berit!
  Varmt grattis i efterskott till Lennart!! Så kloka ni var så åkte iväg och firade i lugn och ro. Det låter som om ni haft det riktigt skönt och visst är det lite kul att turista när det inte är en massa turister överallt.

  Snö har vi sluppit än så länge och jag säger som du, ingen snö förrän i december!

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Hej, Berit!
  Varmt grattis till Lennart som fyllt jämna ;-) Tiden går så fort så man hänger inte riktig med i farten.

  Låter som en god idé att bara få vara och ta dagen som den kommer, inga tider att passa, inga krav, bara njuta och leva här o nu.
  Ni båda tillsammans :-)
  Må ni få många fler sådana födelsedagar tillsammans framöver!

  Det lackar mot jul och då blir det väl som vanligt, mycket att stå i, mat som ska inhandlas, lagas, duka bord och vara på ett strålande humör, dessutom :-)


  Om vädret är väl inte så mycket att orda, men däremot om vackra Gunnebo! Men usch då så dom bär sig åt, slår sönder värdeföremål, stjäl smycken och vandaliserar :-( Läste i GP att detta har pågått i flera år nu och att det är dags för övervakningskameror! Inte en dag försent!
  Vart är vårt samhälle på väg, kan man undra?
  Mina tankar gick direkt til dig när jag läste artikeln i Gp i dag!
  Du brukar ju skriva om att du ofta är där. Hoppas innerligt att det blir lite mer ordning och reda så att det går att vistas i området utan oro.
  Ha det så gott!
  Kramen, Agneta

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Gratulerar till Lennart i efterskott!
  Det är mysigt att komma tillbaka till platser under olika årstider, och Öland är ju helt annorlunda nu, än på sommaren, så det vimlar av folk.
  Kram och ta väl hande om dig/er!
  Syster Yster

  SvaraRadera
 4. Grattis till mannen i huset i efterskott.

  Så kloka ni är som sticker iväg och firar bara ni två. Precis så skulle jag vilja ha det. Nu när det har firats så många årsdagar vill man ofta bara vara och ha det gott på tu man hand på något trevligt ställe. Efter det en liten efterfest tillsammans med ungarna. Så härligt ni har det att bara fara iväg med husbilen när lusten sätter in. Helt underbart. Hade vi inte stugan skulle en husbil sitta bra till för min del men tyvärr inte gubben min som hatar att köra långa sträckor med bil.
  Nu ska jag fortsätta min bloggrunda...det var ett tag sedan nu. Förstår inte vart tiden tar vägen.... hinner inte alls med allt jag vill :-)
  Ha det så gott i höstmörkret... hoppas snart på snö... så julstämningen sätter in.
  Kramen Sylvia

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!