lördag 19 september 2009

Köket nästan färdigt


Ja, nu är köket nästan färdigt, bara några lister och lite annat smått kvar. Det blev så bra och vi är jättenöjda verkligen. Den nya fläkten av rostfritt tyckte jag väldigt mycket om och så golvet, ekparkett lackad blev också ett lyft. Luckorna i antikvitt, ja dom är fantastiskt fina och tänk så mycket vi fick för en ganska så liten summa. Fotona är ju inte så där perfekta, jag borde gå en kurs i att ta bra foton. Om du klickar på fotot så blir det lite större och kanske syns det lite bättre hur det ser ut:-).

Det luktar så gott i köket och allt är rent och inga onödiga saker finns kvar. Jag kommer säkert att sakna något som vi kasserat, men då får det vara så.

Maken har väl fått lite fnatt på mig som har inköpt en råsaftcentrifug. Är ju lite åt det där hållet att hålla på med hälsosamma saker:-), men tröttnar ofta efter ett tag. Nu är det ju yoga och så lite goda råsafter som gäller. Har inte testat den ännu, skall göra det på Måndag har jag tänkt när maken är på matlagningskurs för herrar. Då kan jag stöka ner lite i köket som jag vill.

Ett tag var jag inne på det där med att grodda själv och jisses så mycket groddar vi hade i köket och ja det var riktigt gott, men eftersom det bara var jag som åt dom, så blev det ju lite mycket ibland:-). Groddarna är nedlagda för tillfället.

Idag har vi varit på avskedslunch för barnbarnet Emma som åker till USA om en vecka för att jobba som aupair i ett år. Hon var så sprudlande glad och det smittade av sig och vi hade några härliga timmar tillsammans hela familjen och vi fick se bilder på den familj där hon skall vara och dom verkade så jättetrevliga. Nu skall jag installera Skype så att jag kan prata med Emma ibland. Har inte haft det tidigare och får nog ta lite hjälp av sonen Magnus för att få det rätt.


Nu väntar lite hälleflundra på att bli stekt och till det romsås och pressad potatis, en av våra favoriträtter.

Ha en härlig helg!6 kommentarer:

 1. Oj, vilket fint kök du fått. Luckorna gillade jag skarpt.
  Så hon ska over there, ditt barnbarn. Jättekul för henne att få denna möjlighet.
  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jösses så snyggt det blev, jag fastnade mest för kaklet.Eller rättare sagt helheten tror jag.
  Njut och gör råsaft i mängder
  Jag har också dessa perioder,just nu så har jag ingenting faktiskt.
  Grattis till et fantastiskt fint kök, det ger mycket positiv energi

  SvaraRadera
 3. Oj, vilket kanonfint kök du har fått.

  Kramizzar
  Marketta

  SvaraRadera
 4. Så underbart fint, ni har fått!
  Råsaftcentrifug låter spännande, och NYTTIGT!
  Kram fr syster Yster

  SvaraRadera
 5. Men så fint och fräscht köket blev Berit. Jättegrattis säger jag! :-) Kaklet liknar det som vi har i vårt kök, matt, melerat i beigt.Snyggt tycker jag.
  Spännande för ditt barnbarn at få sticka iväg på ett år USA. Bra idé att du installerar Skype så ni kan höras riktigt ofta och länge utan att det kostar.
  Lycka till med centrifugen...men var rädd om köket.... så gott och nyttigt med råsaftdrinkar.
  Kram Sylvia

  SvaraRadera
 6. Grattis till ett jättesnyggt och fräscht kök! Hur det såg ut innan vet jag inte, men kan föreställa mig den ek-gula färgen. Har hela lägenheten full med ekdörrar och om dom tycker jag inte :-( Lite gulbruna och svåra att hålla rena. Från 50-talet dessutom och mer behöver jag nog inte säga.
  Jag gillar det lilla hörnvitrinskåpet och även det som står till höger om spisen med hyllor o låda.
  Råsaft är nyttigt och har tänkt i åratal på att skaffa en sådan apparat, men det har inte blivit av. Får väl äta färsk frukt i stället, fast är usel på det.
  Men visst är det kul med lite nya köksapparater :-)
  Jag köpte nyligen en blender för att göra smoothies, men den står snällt högt uppe i skåpet! Så brukar det bli.

  Det där med groddar har även jag testat när dottern bodde hemma. Hade halva köket fullt med askar, men som sagt, tröttnade på det med. Finns ju att köpa för en person, om man så vill.
  Ha det nu så gott i nya köket!
  Kram, Agneta

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!