lördag 6 mars 2010

Nu börjar det kännas lite som vår

  
 
Ja, nu känns det verkligen att vi går mot våren. Har varit ute på lite längre promenad med Hugo idag och det var så underbart med sol och nästan vindstilla.

Det enda som är jobbigt det är att det fortfarande är väldigt isigt på vissa ställen. Även Hugo verkar känna av att det går mot ljusare tider för han var så pigg och skuttade och hoppade.

Jag tycker jag har lite idetorka just nu och tycker inte jag har något att skriva om alls:-).

Kan iaf berätta att jag var hos tandhygeinisten igår och tänk att det kostade 800 kronor, jamen det är ju skamligt att ta så mycket pengar för att peta lite i mina tänder:-). Jag brukar inte oja mig så mycket om saker, men detta tyckte jag var lite väl magstarkt. Jag tror att många avstår från tandläkaren just för att det är så dyrt och det borde vara som med all annan sjukvård. Tänder är ju väldigt viktigt för oss alla och det skall inte vara pengarna som styr när det gäller att ha bra tänder.

Tittade på Let´s Dance igår och nej nu har det gått lite för långt tycker jag nog. Jag gillar Willy, men nej det är ju en danstävling och Stefan Sauk borde inte ha åkt ut. Reglerna borde nog ändras till nästa omgång.Willy är en charmig person och han har verkligen gjort framsteg, men inte tillräckligt för att nästan vara i final.

Nu skall jag laga lite god Lördagsmat och idag blir det kycklingfile med gorgonzolasås och till det ugnsrostade rödbetor och potatis med lite kryddor och olivolja.

7 kommentarer:

 1. Hej, Berit!
  Men visst är det vansinne att tänderna inte räknas som en del av människan! Vad vore livet utan tänder? Allt fler äldre tvingas skaffa protes p.g.a. ockerpriser. Förhörde mig om priset för två nya framtänder som behövs och notan skulle sluta på runt 18.000:-....inkl. rabatten...häpp!
  Ingen summa man har liggandes i reserv precis.
  Ur led är tiden och Sverige. Tycker det är riktigt uselt numera.
  Jag skippade hygienisten och gick till tandis direkt utifall något behövdes åtgärdas. När hygienisten meddelade att ett hål hittades så fick jag ju liksom börja om igen hos tandis. Usch, så mycket pengar jag lagt på tänder.
  Här utanför "glider" de flesta fram på isbelagda trottoarer så det gäller att se upp.
  Ha det gott i vårsolen!
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!
  Tack för ditt besök. Känner ni någon Lagotto? Kul att ni också tittat på den rasen.
  Mums vad det lät gott med kycklingrätten.
  Här blev det tacogratäng.
  Ja, jag är nöjd med mina promenader. Har gått varje dag sen jag började för knappt två veckor sedan. Usch ja, jag har varit alldeles för lat denna vinter.
  Ha det gott.
  Kramis från Anita

  SvaraRadera
 3. Hej syrran!
  Usch, fy för tandläkarräkningar. Inget skoj alls!
  Då får vi istället glädjas åt den annalkande våren, med alla fina blommor. Mina små pärlhyacinter har kommit upp en bit. Men blomma...ja om 1 månad kanske!
  Kram till er alla!
  Karin

  SvaraRadera
 4. Dyrt är det minsann.Först tandläkaren sedan hygienisten som också är en rackare att ta betalt..... de gör ju allt förarbete till tandläkaren förstås.Ja,det är inte annat en se glad ut och betala kalaset. Man vill ju inta vara utan tänder heller.
  Tycker också att det känns som om man kan ana att våren kanske är på väg men än har vi mycket snö kvar här.
  Håller med dig... nu måste snart Willys tid vara ute i Let´s Dance.
  Kram Sylvia

  SvaraRadera
 5. Usch tandläkaren har väl ingen normal människa råd med längre. Jag behöver verkligen gå men det finns helt enkelt inte utrymmer för det.

  Detta med Willy i Ltes Dance är ju precis samma som när Brandeby var med. Men han ville inte men publiken tvingade kvar honom. Och tack vara det åkte massor av jätteduktiga dansare ut. Det är inte rätt. Visst det är underhållning men även den danstävling och Willy platsar inte i finalen punkt slut!!

  Hoppas du haft den fin helg Massa kramar

  SvaraRadera
 6. Men så gott detta måste vara.
  Ja jag har också skrivit lite nu under en period ´
  ibland har maninget att blogga om så är det bara
  Här har det tinat nu och på kvällen när det blir kyligare då är det väldigt halkigt

  SvaraRadera
 7. Visst är våren på väg, har varit helt underbart dom sista dagarna. Ja, det är helt hutlöst vad mycket pengar de tar för att peta i våra tänder. Tack och lov så har jag tandförsäkring via facket så jag behöver bara betala 30%, men ändå.

  Ang Let´s dance, åker inte Willy ut nu på fredag så tänker jag sluta titta på eländet. Han är ju inte ens rolig mer. Om han nu nånsin har varit det.

  Kramizzar
  Marketta

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!