fredag 12 mars 2010

Vårtrött

ramtavla

Riktigt lat är jag att uppdatera just nu. Kanske är det vårtrötthet som börjat för jag känner mig faktiskt ovanligt trött emellanåt.

Känner att jag borde börja med lite vårstädning här hemma, men nej jag hittar på allt annat istället. Gärna baka matbröd som jag gjort i veckan. Har ett jättebra recept på surdeg som jag använder mig flitigt av:-).

Vi har inhandlat kakel eller kanske man skall säga stenar till att ha bakom vår braskamin. Skall hämta dom idag och sen dröjer det inte länge innan maken har börjat med det, det är jag säker på:-). Skall försöka ta ett foto när det är färdigt så ni får beskåda det hela. Tror det blir jättesnyggt.

Snön har börjat smälta undan lite mer för varje dag, men det kommer att ta tid innan allt är borta och fortfarande är det jobbigt att gå med Hugo. Jag längtar att få ge oss ut i skogen på långpromenader, men det blir nog inte förrän i April misstänker jag.

Hugo ja, han är nytrimmad nu och ser ut som en liten valp igen:-). Jag tycker det blir bäst om ett par veckor när det börjat växa ut igen. Själv verkar han ta det med ro och inte bry sig:-).

Ha en härlig helg alla!

8 kommentarer:

 1. Hejsan Berit!
  Jag är just hemkommen från en lång promenad.
  Oj så trött jag blev det var så tungt att gå idag för det har smält och det krasade under sulorna och man sjönk ner lite för varje steg.
  Jag har börjat vårstäda men jag tycker också att det tar emot.
  Jag försöker också smita undan med roligare saker men nu ska jag ta ett tag igen.
  Trevlig helg önskar jag dig.

  SvaraRadera
 2. Hejsan Berit!
  Maken och jag har just varit på en lite promenad. Grannen har plogat upp vägen genom sin hage, så det gick att gå igenom den och så ut på strandvägen och hem igen. Åke var bara med en bit, men bättre det än ingenting.

  Visst blir man lite hängig den här tiden. Man väntar och väntar på att det ska bli lite varmt och soligt, men det är ju ännu ett tag till innan det blir riktig vår. Men snart är den här!

  Du har en duktig man Berit, så det blir säkert jättesnyggt bakom braskaminen.

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 3. Ja du det är samma här. Jag hade lovat mig själv att börja vårstädda denna vecka
  Hmm....det får bli nästa vecka

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag har varit ledig i 2 dagar nu och hade också tänkt börja vårstäda, men så finns det ju så mycket annat mycket roligare att göra! :)) Har passat på att njuta av vårsolen! Ha en skön helg! Kram Annette

  SvaraRadera
 5. Hejsan, Berit!
  Ja du, den där vårtröttheten drabbar många och jag har just uppdaterat info. om den och vad som finns att göra m.m.
  Men bakar bröd gör du och det låter roligare än att städa. I dag när solen skiner så inser jag att mina fönster har sett bättre dar...jösses, går knappt att se ut.
  Nåja, man får ta lite i taget för det ska va roligt och inget tvång för då blir det seeeegt.
  Ha det gott!
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
 6. Hejsan, Berit!
  Inte vet jag vad som hänt, men mitt inlägg försvann ut i cyber eller så blir det dubbelt upp!
  Om vårtröttheten som vi alla drabbas av har jag just skrivit om.
  Men du är duktig som bakar och det ska ju vara roligt och inget tvång, det man gör. Städa...tvätta fönster...lite i taget, får det väl bli ;-)
  Nu ska jag se om dessa rader fastnar:-)
  Kramen, Agneta

  SvaraRadera
 7. Huuu, vad hemskt vårstädning. Undrar när man skall hinna med det. Hade ju tänkt börja med ett rum i taget imorgon. Men så åkte jag på och jobba igen, och så har man tvättstuga också. Våra långpromenader brukar jag för det mesta ta på morgnarna, men det är ju så trist nu. Finns så lite ställen och gå på för det är en massa snö överallt.

  Kramizzar
  Marketta

  SvaraRadera
 8. Nu när solen börjar skina så är det dags att tvätta fönster.Till påsken brukar jag få det gjort men det är ännu så satans kallt så vi får väl se. Så har ju vårtröttheten slagit klorna i oss också och visst känner man sig trött och glåmig innan vårvärmen sätter igång på allvar. Tidningarna skriver om alla möjliga metoder för att vi ska klara av tröttheten som man nog får ta med en nypa salt, som min mamma ofta sa.
  Så fint det låter med stenar bakom braskaminen och samtidigt minskar det brandrisken.
  Ha det gott!
  kram Sylvia

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!