torsdag 27 augusti 2009

Sälenfjällen

Bilden tog jag uppe på Hundfjället.Nu är vi i Sälen och har det underbart! Vädret är väl inte sådär fantastiskt, men idag har vi haft lite sol och gjorde en vandring upp till Hundfjället och ner genom Trollskogen. Trollskogen är fantastiskt fin med massor av skulpturer med massor av olika teman, bl.a. tandtroll och så pratas det också och spelas musik. Konstnären Alf Skaneby gör trollen med sin motorsåg. Det är väldigt annorlunda att gå här på sommaren mot vintern. Alla barn älskar att åka skidor genom Trollskogen.

Hugo älskar att vara här och knatar på i flera timmar om det så är. Vi gillar ju också att gå så det blir många långa promenader på dagarna.

Vi har ju en andel i en stuga och vi älskar dessa veckor här uppe. Två vinterveckor och tre sommarveckor. Stugan är så fin och alla 10 paren som vi delar med är duktiga på att göra fint och ha det snyggt här. Vi träffas en gång varje år för att fördela veckorna och komma överens om vad som skall göras.Jag tycker lika mycket om sommarveckorna faktiskt, då är det så tyst och man möter bara några enstaka människor då och då. Just detta med tystnaden uppskattar jag jättemycket. Vi har ju alltid dragit oss norröver när barnen var små, då med husvagn och vi gillade det allihop.

Bärbara datorn och Telia Refill gör ju att jag kan sitta vid datorn på kvällen lite eller om det regnar:-).

Lite senare idag skall vi grilla, fast det blir nog till att äta inomhus tror jag, lite mulet och kylslaget just nu.

Imorgon skall vi ta en tur bortåt något som heter Gubbmyren för att se om vi kan hitta lite hjortron. Kanske får vi fråga någon, har ju ingen aning om var dom finns:-), har för mig att det är på myrar som hjortron växer. Glass med varm hjortronsylt, mums:-)).4 kommentarer:

 1. Oj vad du är ute och far hela tiden.
  Måste vara härligt där i fjällen känner jag.

  Hade gärna kommit bort ett tag så där jag med men men plikterna hemma har sin plats.

  Hoppas du får en kanon helg. Massa kramar Linda

  Och du ville bara tala om för dig att dina ord inne hos mig stärker mig mkt betyder mer än du någonsin kan ana!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad härligt det låter. Jag älskar också tystnaden och friden som finns uppåt landet.
  Ja, visst är det tur att tekniken går framåt. Att kunna surfa var man än befinner sig =)
  Ha det fortsatt gott
  Kram
  Leila

  SvaraRadera
 3. Hej Berit.
  Så fint det är uppe på fjällvidderna, jag förstår att ni trivs däruppe. Fast jag tänker på myggen, då ryser jag;)
  Klart vi ska ses snart, det ser jag fram emot.
  Kram

  SvaraRadera
 4. jösses va vackert det är där uppe. förstår också att ni trivs!

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!