lördag 31 oktober 2009

Halloween och Alla Helgons Dag

Jag har drabbats av bloggtorka och tycker inte jag har något att skriva om:-). Detta dyker upp med jämna mellanrum, men så helt plötsligt så är man igång igen.

Den här helgen är det ju både och och jag är väl inte sådär Halloweenfrälst precis. Kanske om man hade haft små barn hemma så hade det varit annorlunda. I vårt område är det väldigt välorganiserat utav några mammor som gjort karta över gator barnen går och dom får inte gå in i hus där det inte brinner något ljus. Väldigt bra är detta och innan var det lite värre då några grannar till oss fick ägg kastade på sin dörr.

Jag har börjat läsa boken Kungen bugar och dödar av Nobelpristagaren Herta Muller. Kanske har jag inte kommit in i den riktigt ännu, men lite seg tycker jag nog att den är i början. Får se om jag tycker om den mer längre fram i boken.

Vi åker till Sälen imorgon, vi har en vecka kvar av andelarna och tänkte ta några dagar där uppe och se hur det är i November:-). Det blir ju ingen skidåkning, men kanske lite härliga långpromenader och tid för vila och bokläsning. Datorn är ju med förstås som vanligt och jag har mitt Telia Refill och det är perfekt. Billigt och bra!

Har just förberett middagen, ett nytt recept med grillad kycklig, curry, kokosmjölk och bacon. På toppen banan och nötter. Den kallas modern Flygande Jacob:-). Vi får se vad jag tycker om detta och det låter ju gott iaf. Det doftar gott också från köket.

7 kommentarer:

 1. Hejsan Berit!
  Nu kom jag hit i grevens tid innan ni sticker iväg till Sälen.Bloggtorka måste man få drabbas av.Det får inte vara så att piskan hänger över en och det blir ett MÅSTE...jag skriver när andan faller på :-) Boken "Kungen bugar och dödar" titeln låter inte lockande alls men man vet ju aldrig!
  Nu ska du ha en härlig vecka i Sälen.Om det inte blir skidåkning så blir det härliga promenader och massor av frisk luft...blir riktigt avis!
  Ha det så gott!
  Kramen Sylvia

  SvaraRadera
 2. Hej syrran!
  Oh, så mysigt det låter med Sälen nu!
  Idag har jag ägnat flera timmar åt att redigera bilder, och skriva text till ett "föredrag jag ska hålla för Ornitologerna om vår Abisko resa som vi gjorde i somras.
  Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen....
  Kram fr syster Yster

  SvaraRadera
 3. Nu har ni väl redan gett er iväg till Sälen, men det hindrar ju inte att jag önskar er några riktigt trevliga dagar där, för du har ju datorn med dig.

  Flygande Jacob är hur gott som helst, jag är väldigt förtjust i kyckling, så jag ska nog prova ditt recept.

  Ha det så gott!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 4. Nu är du säkert uppe i Sälen och myser :-)
  Måste bara få säga att bilden överst är helt underbart vacker.
  Vilken god idé att ställa ett ljus i fönstret för små Halloweenbarn. Det där med ägg låter inte bra alls, så jag förstår varför det blivit lite ordning och reda, på torpet numera, som det ska vara.
  Men så gott det låter med kyckligens alla tillbehör. Du får väl lägga ut receptet till oss som är totalt oinvigda i matkonstens alla labyrinter.
  Ha det gott i naturen!
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
 5. Hej Berit.
  Menar du att de verkligen kastade ägg på huset? Jag måste då säga att jag trodde barnen var lite mer väluppfostrade än så, jag menar, det är ju föräldrarna som fixar kläder till dem på halloweeen och då borde de väl ändå se till att äggen stannar hemma.

  Har inte vågat mig på någon bok av den nya pristagaren, får se hur jag gör, har inte precis hört skojiga åsikter om hennes verk men nån gång kanske...

  Kram

  SvaraRadera
 6. Undrar om maträtten blev god
  Här kom inga barn på Halloween men så smart med tända ljus
  Däremot i ett samhälle intill så fick en handikappad kvinna ägg kastad på fönstret där hon bodde

  SvaraRadera
 7. Sälen, det låter ju trevligt. Säkert fint där även i november.
  Bloggtorka är något jag har mycket av. Men ibland händer det =) att man lyckas få dit en rad eller två.
  Jag har en award till dig hos mig.
  Ha det så trevligt
  Kram
  Leila

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!