lördag 3 oktober 2009

En lång dag
Igår var begravningsdag för våran goa granne Marion. Det blev en väldigt fin minnesstund med så vacker musik som spelades av en god vän till Marion och Bengt. Efteråt samlades vi alla hemma i deras hus och där blev det lite mat och småprat om alla fina stunder vi haft tillsammans. Även här spelade den gode vännen på pianot och det blev massor med musik som Marion tyckte om. Så även om det var sorgligt att ta farväl så blev det så fint och jag tror att maken Bengt kände att han hade så mycket stöd runt omkring sig av alla vänner och barn och barnbarn. Jag valde en rosa ros idag, Marion älskade rosa blommor.

Vi hämtade William som vanligt kl. 13,30 och sen var det full fart fram till kl. 17,30 då vi skulle till våra gamla arbetskamrater som vi bildat ett pensionärsgäng tillsammans med. Vi är 7 st med fruar som träffas ca tre eller fyra gånger per år hemma hos varandra och äter god mat pratar gamla minnen och så nya saker också förstås. Dessa kvällar är jättetrevliga och det blir många skratt och diskussioner hela kvällen. Vi var inte hemma förrän kl. var 01,00 på natten. Det bjöds på lammstek med potatisgratäng och till efterrätt bjärnbärspaj med egenhändigt plockade björnbär av värdparet.

Som ni förstår så blev det väldigt tvära kast denna dag och jag kände först att nej det här fixar jag nog inte så bra, men det blev en jättefin dag och kväll och ja livet är ju såhär, sorg och glädje blandat.

Idag är det busväder, men vi har varit på våran sedvanliga långpromenad med Hugo i regnet och blåsten. Vi var i Gunnebo och där var det någon form av tävling med cykel, rodd och löpning. Vi tyckte lite synd om deltagarna som var genomblöta, och att paddla på sjön var inte helt lätt i blåsten.

Nu väntar snart en god middag med lax i ugnen och så pressad potatis och romsås till.


6 kommentarer:

 1. Oj, där var det verkligen tvära kast, men det är ju så det är.

  Kramizzar
  Marketta

  SvaraRadera
 2. Hej, Berit!
  Förstår att "trycket" har lättat nu när begravningen är över och det blev ju en väldigt fin stund hemma hos maken. Skönt att han har både barn o barnbarn som stöd.
  Men jösses, det blev en lång dag och verkligen mångfaldig.
  Skönt att få koppla av med en promenad med Hugo förstår jag, trots vädret. Här hade jag både blixt, åska o regn för några nätter sedan.

  Så kul att "Grafik-Ritva" just börjat blogga, har en länk till henne på min sida. Härligt när gamla vänner kommer åter.
  Ha det bra vännen!
  Kramen, Agneta

  SvaraRadera
 3. Hej Berit!
  Förstår att du är trött efter en så lång dag.
  Ja livet tar och ger tur för Maken att han har barn och barnbarn när livet blir vardag igen.
  Jag har skrivit om resan om du vill titta in.
  Dom har ändrat i bloggen och det var besvärligt att få in bilderna men du kan klicka på höger sida om du vill läsa varje episod.
  Kram U-B

  SvaraRadera
 4. Hejsan Berit!
  Så vacker ros till minne av din bortgångna granne och en vacker och fridfull begravning blev det. Maken känner säkert ert fina deltagande i hans sorg men nu börjar vardagen för honom och det är väl då man verkligen känner av saknaden efter sin livskamrat.Så skönt för honom med så fina grannar omkring sig.
  Glädje och sorg följs ju åt och träffen med gänget på kvällen var väl en utmärkt avslutningen på den här dagen.
  Här har vi haft en strålande dag med tio+ grader. Tvättstugan på förmiddagen och en fin långpromenad på eftermiddagen.
  Ha en fin kväll.
  Kram Sylvia

  SvaraRadera
 5. Hejsan.
  Ja det må jag säga, det gäller att vara stark och orka skifta från sorg till glädje på samma dag. Tror inte jag skulle klarat det. Hoppas jag slipper testa det.

  Så underbart väder vi har haft idag, blåser förstås, men du vet ju att jag gillar det;)
  Må så gott i veckan.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej syrran!
  Din dag var som livet själv:
  -upp och ner
  -glädje och sorg
  Du gjorde rätt i som glömde sorgen för en stund, man är inte sämre för det, för saknaden finns ju alltid inom en.
  Hoppas att du är bra från fin förkylning, så du kan gå på din yoga. Idag var jag på mitt 2:a styrketräningspass, men inte blev jag klokare....
  Ha det nu så gott, och jag hoppas att ni får njuta av fler härliga skogspromenader denna vecka, med/eller utan william men med Hugo!
  Ha en fortsatt bra vecka!
  Kram Syster Yster

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!