måndag 26 oktober 2009

Måndag igen

Ny vecka och snart går vi in i dystermånaden November, den månaden tillhör inte mina favoriter:-). December tycker jag om då är det så mycket ljusare med alla ljusstakar och förberedelser inför julen.


Förra helgen var ju intensiv, men denna var lugn och skön och vi tog härliga promenader med Hugo. Ibland behöver man sådana här riktigt lugna helger då man bara kan vara:-).

Nu har jag skaffat webkamera också och jisses vet i katten om jag vågar ha den på, kan ju skrämma slag på Emma om jag pratar med henne:-). Man borde ha en stylist innan som fixade ansiktet tror jag eller också får man ha ljuset lite mörkare:-)). Nej så farligt är det väl inte, men jag har aldrig gillat att se mig själv på bild. Samtidigt så är det väldigt roligt att kunna se varandra när man pratar, så kanske jag vänjer mig.

Vi har köpt bil idag. Vi har ju två bilar nu, min lilla Focus och så en VolvoKombi. Nu skall det bli bara en bil i familjen, vi behöver ju faktiskt bara en:-). Eftersom det var automatväxel på makens bil och jag gillar inte det alls så var det ändå läge att byta hans och sälja min. Har inte sålt min ännu, den skall vi sälja privat.

Jag bakde några goda dinkelkex ikväll. Med marmelad och ost på blev dom jättegoda. Enkla att göra och ganska så nyttiga också.

Här kommer receptet:
3 dl dinkelmjöl
115 gr smör
2 msk creme fraiche
1 krm salt
1 msk sesamfrön

Ugn 200 grader i 10 minuter

Blanda samman alla ingredienser, jag använde flytande smör. Forma degen till en rulle:
Skär till ca 20 skivor och doppa gärna skivorna i sesamfrön. Lägg på plåt och grädda i 10 min.

Jag provsamakade med rabarbermarmelad och det var jättegott.

5 kommentarer:

 1. Hej syrran!
  Se vad jag har skrivit om hösten i min blogg, så kan man också se det....
  Va roligt för Emma med webbkameran, jag tror inte hon bryr sig om hur du ser ut, för henne är du bara ett kärt återseende och en länk till familjen. Är du farmor eller mormor till henne?
  Kram och ut och sparka i löven!
  Syrran

  SvaraRadera
 2. Hejsan Berit!
  När Eva flyttade till Sicilien och barnbarnen var små var det ju inte så vanligt med webkamera, om det ens fanns då, men tänk vad det hade varit roligt. Tänk vad kul för Emma och för dig också. Inte spelar det någon roll om frisyren skulle råka vara lite ostyrig.

  Det känns väl bra att få en ny bil, även om det nu bara blir en bil i familjen, men husbilen har ni väl kvar?

  Ha det så gott i höstdimmorna.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 3. Dinkelkex låter väldigt gott, kanske dags att pröva mina "bakvingar":-)

  Men Berit då, du menar väl "ystermånaden" november? Låter bättre och sätter fart på humöret också ;-)Alltså något du har att se fram emot. Härlig, yster november, med massor av skoj:-)

  Jodu, hade webkamera en gång i tidernas begynnelse, men efter att ha sett mig själv i svartvitt....usch.
  Dottern fick den per omgående.
  Tänkte osökt på hur tandläkaren måste se varje liten por i det superstarka ljuset ;-(
  Nåväl, tror inte barnbarn tänker i de banorna, utan det blir säkert bara roligt för din Emma att få se ett bekant ansikte :-)
  Jag är som du, står hellre bakom kameran, vilket jag gillar. Finns väldigt få foton av mig, när jag kikar i alla album, har jag upptäckt.

  Vad spännande med ny bil. Hoppas innerligt att det blir en som är bra så ni slipper en massa reparationer. Det är så svårt att köpa bil för man vet ju aldrig.
  Blev det en Volvo igen? Roligt om de svenska bilarna köps så att vi kan hålla produktionen och därmed jobben igång. Så gör dom i många andra länder. Köper inhemska varor. Smart!
  Ha det så gott!
  Kramen, Agneta

  SvaraRadera
 4. December är ur mysigt tycker jag. Förra året orkade jag tyvärr inte att göra nåt hemma av olika orsaker. Men i år skall det minsann bli mysigt hemma!!

  Hoppas du har det fin vännen Massa kramar Linda

  SvaraRadera
 5. Hejsan Berit!
  Dinkelkex låter spännande det ska jag prova snart.
  Jag gillar faktiskt november för man får tända mycket ljus och det är mysigt.
  Så tycker jag man har mera tid att umgås med andra den mörkare perioden på året.
  Det står väl inte på förrän det är dags med advent.Men först får jag önska dig en trevlig halloween kram U-B

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!