fredag 31 juli 2009

BosjöklosterTusenårig ek vi Bosjökloster
Bosjökloster i Höör

Vi är nu hemma igen efter en härlig vecka i Skåne. Massor med saker att upptäcka och vi fastnade vid Bosjökloster strax utanför Höör.

Klostret ligger på en halvö vid Ringsjön och det var Benediktinernunnorna som hade detta till sitt kloster. Ingen vet exakt när Bosjökloster grundades, men forskarna tror att det var på 1080-talet som Benedikterorden började uppföra nunnekloster vid Ringsjön. Det sägs att många unga flickor från bondefamiljer sökte sig till klostret och att deras fäder tom kunde betala för att flickorna skulle få tillträde.

En underbar trädgård med massor av rosor och så den tusenåriga eken som jag blev så betagen i.

Efter denna härliga förmiddag vid klostret fortsatte vi till Torekov där vi startade resan. Vädret var blåsigt och vi hörde väderleksrapporten att det skulle bli blåsigt och regnigt, så lika bra att dra hemöver:-).När vi parkerat husbilen på campingen kom det ett kraftigt åskväder och Hugo som inte gillar blåst och åska kurade inne i husbilen. När åskvädret dragit förbi tog vi en långpromenad runt campingen ner mot havet och det blåste rejält, men trots det så badade en del modiga människor;-)).

Idag ställde vi kosan hemåt igen och har nu packat upp och jag har satt igång tvättmaskinen. Blir ju en del efter en vecka.

Det blev ingen golf, vi hade bara inte lust att ge oss ut på banan. Vi bara väntar på att lusten skall komma tillbaka:-). Skall försöka komma igång i veckan som kommer på vår hemmabana.


Hugo var glad som bara den att vara hemma i sin trädgård igen. Blir ju lite mer utrymme hemma än i husbilen, men han trivs jättebra där också.

8 kommentarer:

 1. Såg att ni hade varit i Skåne. Tyvärr har jag jobbat, och mycket övertid, eftersom min kollega har semester. Man är trött som en urvriden trasa när man kommer hem.
  Hoppas att vi kan ses vid annat tillfälle!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Tänk att det blir så mycket tvätt efter semestern.
  Min går varm just nu :0)
  Kloster ,ek jag det har jag inget av här uppe skulle vara kul att besöka ett kloster
  1000 år kan ett träd bli så gammalt :=0

  SvaraRadera
 3. Tänk ändå så fantastiskt med byggnader som stått emot både krig, regn,snö m.m. i så många år. Klostret är väldigt vackert, tycker jag. Tänk om "väggar kunnat tala", det skulle varit kul:-))
  Gott att var hemma igen förstår jag. Här är det ju också blåsigt så det förslår. Verkar som hösten redan är på ingående.
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
 4. Hej Berit.
  Jag är intresserad av gamla byggnader, håller med Agneta,det är spännande att tänka på vad som uspelat sig mellan väggarna.
  Träd, det är också något jag gillar, fast jag har dålig kläm på dem, jag bara njuter ändå.
  Ha det nu så skönt på hemmaplan, vi ses.
  Kram,
  Annette

  SvaraRadera
 5. Vilken pampig ek. Tänk att ett träd kan bli så gammalt.Vi har flera gamla ekar på ön men konstigt nog börjar de så sakta dö ut vad det nu kan bero på.
  Nu kan det väl kännar skönt att vara hemma och smälta allt fint ni upplevt under resans gång. Hugo tycker nog det är mysigt att få komma hem igen till det gamla vanliga.
  ha det gott.
  Kram Sylvia

  SvaraRadera
 6. Vad kul att du var med i min tävling med fina vinster från Boots No 7.
  Måndag klockan 12.00 finns VINNAREN på min blogg.
  Missa inte att kika in,kanske blir det just du?:-)

  Kram

  SvaraRadera
 7. Vad roligt att du deltar i tävlingen hos mig där man kan vinna en hårmask från phc!

  Kram & Lycka till!

  SvaraRadera
 8. Hejsan jag har en ny blogg nu
  http://astrid-hortlax.blogspot.com/

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!