fredag 3 april 2009
Så var det Fredag igen och dags för mig att ta itu med min Middagsutmaning som jag planerat lite i veckan.

Vi börjar med var vi skall vara och det blir i vår lilla matrum där vi har vita matsalsmöbler. Bordet är dukat för fem och det blir alldeles lagom.

Jag dukar med bästa porslinet, inget dyrt, men jag tycker mycket om det, det är blå rosor på och jag är ju svag för blått. Vit linneduk och så blommor som går i blått, anemoner får det bli.
Vackra ljus i blått måste det också vara. Vita linneservetter som jag strukit i sista minuten:-).

Förrätt: Min egen gubbröra på kavring, en rätt jag ofta bjuder på och som alltid blir omtyckt.

Varmrätt: Helstekt oxfile med gorgonzola och till det en gräddig potatisgratäng. En god grönsallad till är ett måste.

Efterrätt: Hemlagad glass med varm hjortronsylt.

Mina gäster är dessa:
Olof Palme. Han var en person jag beundrade mycket och som jag så gärna velat träffa och jag tror att han hade kunnat få igång ett givande samtal.

Jonas Gardell är också en människa som berör och just nu är han ju väldigt aktuell med sin nya bok om Jesus, så det blir säkert mycket att prata om.

Selma Lagerlöf är en person jag gärna ser vid mitt bord. Jag läste nästan alla hennes böcker som ung och har besökt Mårbacka.

Sven Wollter blir min fjärde gäst och han är en av mina favoritskådespelare och verkar vara en så underbart härlig människa.

Ja det här blir mina fyra gäster och jag tror att det kommer att gå ganska så livligt till vid bordet. Alla personerna är ju pratglada av sig och alla har säkert något att tillföra. Jag tror att middagen blir väldigt givande och att gästerna kommer att trivas tillsammans.

Är det någon som känner sig manad att anta utmaningen, så skulle det vara roligt! Dom flesta av mina nätvänner har redan gjort det här, så det finns liksom ingen kvar att utmana:-).

Ha en härlig helg!

3 kommentarer:

 1. Vilken trevlig middag du ordnat Berit!! Och vilka intressanta gäster. Jag misstänker att det kan bli ganska livligt. Jonas Gardell har ju en förmåga att ta för sig och Palme också. Jag tror att Selma Lagerlöf och Sven Wollter kommer att kuckelura lite för sig själva, om nu inte Sven absolut måste prata politik med Palme? Men det kan han väl strunta i när ni ska umgås och ha trevligt!

  Ha en riktigt fin helg!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Oj, vilken härlig middag och trevliga gäster.
  Törs inte anta den utmaningen, för jag är urkass på att göra bra middagar.
  Däremot har jag en utmaning till dig på min blogg. Så skika över och ta en titt på den.
  Hoppas dina lektioner i PSP går bra.
  Nu håller vi tummarna för att det inte ska komma mera snö. För jag vill ha vår nu.
  Ha det så gott
  *kram*
  Leila

  SvaraRadera
 3. Vilken trevlig middagsbjudning.Vacker dukning och ett fint gäng vid bordet.Tror inte det blir några döa punkter när Jonas Gardell finns med som gäst. Han har verkligen en förmåga att få den mest hemlighetsfulla person att bli talförd. Undrar hur han och Olof Palme går ihop? Jättespännande skulle det vara att sitta med lite på sidan om och lyssna på deras middagskonversation.
  Hoppas det blir en fin och varm helg hos er också.
  Kram Sylvia

  SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!