torsdag 12 mars 2009




Usch, vart tog våren vägen? Ja, inte är den här hos oss idag iaf. Just nu snöar det rejält och när vi tog vår hundpromenad idag uppe i Gunnebo var det ett lager med snö i spåren. Hugo tyckte ju det var härligt, han älskar snö, men matte och husse var mindre glada. Ja, det är så här det är i Mars och April, inte konstigt alls egentligen.

När vi kom hem tände vi en brasa i spisen och det är ju lite mysigt iaf. Så varför gnälla:-).

Nu till mitt surdegsbröd. Det blev jättegott och var värt att vänta på. Jag hade i solroskärnor, krossat linfrö och pumpakärnor och brödet blir lite sådär lagom segt med tuggmotstånd. Jag kan lova att här blir det mer surdegsbröd för min del. Är det någon som vill ha receptet så säg till, så skickar jag det. Inte svårt att följa, men som sagt lite tid tar det ju. Läste om surdeg och det sägs att kroppen lättare tar upp vitaminer som järn och zink om man äter bröd bakat på surdeg. Jag känner mig iaf jättenyttig när jag äter det. Bra också att jag har till fyra brödbak till med surdeg i frysen.







4 kommentarer:

  1. Hejsan Berit!
    Igår hade vi ett strålande väder, men jag har förstått att ni haft betydligt sämre. Men nu ska det ju bli vår nästa vecka verkar det som.
    Kul att brödet blev bra, du är bra duktig!
    Ha nu en riktigt fin fredag, jag håller på att städa, men kan ju inte låta datorn vara ifred när jag ända hade vägarna förbi.
    Kram Ingrid

    SvaraRadera
  2. Hej syrran!
    Så gott det ser ut! Och nyttigt!
    Ha det så mysigt framför brasan du och Lennart!
    Och Hugo, förstås!
    Kram syster Yster

    SvaraRadera
  3. Brödet som du bakat verkar vara rena rama hälsokuren. Så doftar det ju så himla gott i köket också när man bakar.
    Jag har hittat ett härligt bröd som heter Gott&Smart fr. AXA med linfrö, solroskärnor och lite havrekli och det är kanonbra för magen.
    Kram, Agneta

    SvaraRadera
  4. Hej
    Så underbart gott brödet ser ut ditt hembakade.
    Man känner nästan doften av det.
    Har du receptet på det hur mycke man tar av varje sort, här ser man bara ingredienserna och så. Det så så himla gott ut.. Blir sugen att prova det.


    Titta gärna in i min gästbok och skriv tillbaks där så jag hittar tillbaks hit igen.
    Vill gärna komma tillbaka igen förstår du.
    Hittade hit via någon länk i någon gästbok på internet...

    Min hemsida innehåller lite av varje.
    http://hem.passagen.se/yamahatjej/

    Ta en titt på den vet ja. :)
    Skriv gärna i gästboken min som sagt var.


    Önskar dig en underbar härlig helg och ha en din fin fortsättning av sommaren. Njut av livets goda krydda. Vi höres hoppas jag.


    http://hem.passagen.se/yamahatjej/

    SvaraRadera

Roligt om du skriver några rader!